Kartepe'de Anne Çocuk Saati

Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri, Piri Reis Bilgi Evinde ‘Anne ve Çocuk Saati’ uygulamasının ilkini gerçekleştirdi.

Kartepe'de Anne Çocuk Saati
Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri, zayıflayan aile içi bağların güçlendirilmesi amacıyla ‘Anne ve Çocuk Saati’ programı düzenlendi.

Aileyi toparlayan ve bir araya getiren anneler, Piri Reis Bilgi Evi’nde çocuklarıyla anahtarlık yaparak hem kendi çocukluklarına döndüler hem de çocuklarının el becerilerinin gelişmesine katkı sağladılar. Etkinlik her ay farklı bir bilgi evinde devam edecek.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri, öğrencilerin gelişimlerine katkı sağlayarak, ailelerin ve de çocukların yaşamlarını renklendiriyor. Düzenlenen etkinliklerle ailedeki, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekilerek, anne ve çocuklar birlikte keyifli ve hayatın problemlerinden uzak bir zaman geçiriyorlar.

İş yoğunluğundan dolayı evde bu tarz aktiviteler yapmak için zaman bulamadıklarını belirten veliler, etkinliğin verimli ve amacına uygun olarak gerçekleştirildiğini dile getirdiler. Ayrıca mahallelerine bilgi evi hizmetini getirdiği için Başkan Üzülmez’e teşekkürlerini sundular. Her ay farklı bilgi evinde farklı aktivitelerle ‘Anne ve Çocuk Saati’ projesi dolu dolu yaşatılmaya devam edecek.
Kaynak: İHA