Karaosmaoğlu'ndan Engelli Usta'ya Ziyaret

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze'de yaşayan fiziksel engelli Kübra Usta'yı ziyaret etti.

Köşklüçeşme Mahallesi'nde yaşayan fiziksel engelli Kübra Usta'yı evinde ziyaret eden Karaosmanoğlu, engellilerin günlük hayatlarını kolaylaşması için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.

Engelin insanın bir çıkmazı olmadığını belirten Karaosmanoğlu, "Çünkü hayatta hiçbir şey imkansız ve çözümsüz değildir. Bunun en güzel örneği Kübra kızımızda görüyoruz. 24 yaşında olmasına rağmen hayatı seven sosyal bir kişiliğe sahip. Hayatta asıl olan, gönül gözünden bakabilmekte, gönül diliyle konuşabilmekte ve gönülden hissedebilmektedir." diye konuştu.

Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi otobüslerinin engelli kullanımına uygun olduğunu vurgulayarak, "Hayata geçirdiğimiz 'Engelsiz Kocaeli Taksi' projesi ile tekerlekli sandalye kullanan vatandaşların ulaşımına kolaylık sağlıyoruz. Ücretsiz olarak hizmet veren araçlarımız randevu sistemi ile planlı bir şekilde yürütülmektedir. Engelsiz Kocaeli Taksi hizmeti sayesinde tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlarımızın ev dışında olan zorunlu ihtiyaçları karşılanıyor." ifadesini kullandı.

Geçen aylarda Büyükşehir Belediyesi tarafından evine rahat bir şekilde ulaşması için asansör yapılan Usta da Karaosmanoğlu'na teşekkür etti.

Kaynak: AA