Kahramanmaraş'ta Özel Güvenlik Görevlilerine Eğitim

Elbistan ilçesinde, Afşin, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinde görev yapan özel güvenlik görevlilerine, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı yetkilileri tarafından eğitim verildi.

Elbistan Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen eğitim seminerine, yaklaşık 400 özel güvenlik görevlisi katıldı.

Seminerde, Polis Başmüfettişi 1. Sınıf Emniyet Müdürü Cengiz Kırmızıgül tarafından mevzuatla ilgili bilgi verildi.

Kırmızıgül, "Tüm özel güvenlik görevlilerine bilgi, beceri, tecrübe ve sunulan güvenlik hizmetlerinin kalitesinin artırılması amacıyla etkili iletişim, genel kollukla ilişkiler ve aidiyet duygusunun geliştirilmesi, güvenlik tedbirleri ve özel güvenlik hukuku alanlarında eğitim verilecek." dedi.

Özel güvenlik hizmetlerinin, büyük bir sektör haline geldiğine işaret eden Kırmızıgül, "Bin 435 özel güvenlik şirketi, 444 adet özel güvenlik eğitim kurumu, 289 adet alarm izleme merkezi, 95 bin 577 özel güvenlik izni verilen yer, 291 kişi koruması, 283 bin 431 çalışan özel güvenlik görevlisi, 29 bin 383 silahlı özel güvenlik, bir milyon 556 bin 250 özel güvenlik sertifikası bulunan kişi vardır. Özel güvenlik sektörünün denetimi, polis başmüfettişleri ve valiliklerce gerçekleştirilmektedir." diye konuştu.

Daha sonra Polis Başmüfettişi 1. Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Ay, etkili iletişim, AFAD görevlisi Mehmet Arık tarafından da AFAD konularında bilinçlendirme eğitimi verildi.

Kaynak: AA