Jandarmadan Köy Okulu Öğrencilerine Sürpriz

Batman merkeze bağlı Bıçakçı Jandarma Karakolu Komutanlığı, Çarıklı Ödemiş Köyü İlkokulu öğrencilerine sürpriz ziyaret yaparak, kalem, boyama kitabı ve top hediye etti.

Jandarmadan Köy Okulu Öğrencilerine Sürpriz
Batman merkeze bağlı Bıçakçı Jandarma Karakolu Komutanlığı, Jandarma Astsubay Mustafa Orbuk ile Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı’nın organize ettiği etkinlik çerçevesinde Çarıklı Ödemiş Köyü İlkokulunu ziyaret etti. Ziyarette askerler öğrencilere, kalem, boyama kitabı, satranç takımı ve top hediye etti. Asker ve öğrencilerin top oynadığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Askeri araca da bindirilen öğrenciler, megafonla “En büyük asker bizim asker” diye anons yaptı.

Çocukların geleceğin teminatı olduğunu belirten Türkiye Gaziler ve Şehit aileleri Vakfı Batman Şube Başkanı Ömer Dündar Pekacan, “Çocuklarımız bizim geleceğimizin teminatıdır. Ancak şehirde yaşayan çocuklarımız ile köyde yaşayan çocuklarımız arasında maalesef fırsat eşitliği yoktur. Şehirde yaşayan çocuklarımız her türlü imkana erişebilirken, köyde yaşayan çocuklarımız bu imkanlardan yoksundurlar. Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı ile Bıçakçı Jandarma Karakol Komutanlığı olarak Çarıklı Ödemiş ilkokulunu ziyaret ederek, çocuklarımıza bir takım hediyeler sunduk. Boyama kitabı, kalem ve top hediye ettik. Bunlarla çocuklarımızın zihni ve fikri gelişimlerine katkıda bulunmak istedik. İstedik ki çocuklarımız okusunlar, düşünsünler, araştırsınlar. Onlar okudukça, düşündükçe, araştırdıkça ve sorguladıkça, geleceğimiz de teminat altında olacak. Vakıf olarak köy okullarımıza ziyaretlerimiz devam edecek. Çocukların neşesini görebiliyorsunuz. Çocuklarımız ilk defa bir jandarma aracı gördüler. Çocuklarımız eğlendiler, gülüştüler. En büyük asker bizim asker sloganları söylediler. Çocukları için de çok güzel bir etkinlik oldu” dedi.

Kaynak: İHA