Jandarmada Kısa Dönem 84 Er Yemin Etti

Erzincan İl Jandarma Komutanlığında üç haftalık temel askerlik eğitimini tamamlayan ve kısa dönem er olarak vatani görevlerini yapacak 84 asker, düzenlenen törenle yemin etti.

Jandarmada Kısa Dönem 84 Er Yemin Etti
Vatani görevini yerine getirmek üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden Erzincan’a gelen 84 Mehmetçik için yemin töreni düzenlendi.

369. kısa dönem acemi erlerin yemin törenine Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hasan Aksoylu ile çok sayıda davetli ve asker ailesi katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende birliğe ilk katılan ve eğitimlerinde başarılı olan askerlere Vali Arslantaş ile diğer protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi.

Yemin töreninin ardından konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Aksoylu, bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da bu kutsal nöbeti en iyi şekilde yerine getirerek, “taşıdığınız bu üniformanın yüce milletimizin şerefinin simgesi olduğunu unutmayalım” dedi.

Kaynak: İHA