İstiklal madalyaları açık artırmada

Kurtuluş Savaşı’nda destan yazan kahramanlara verilen İstiklal madalyaları ve beratları müzayede salonları ve internet sitelerinde 1000 TL ila 15.000 TL’den satılıyor.

İstiklal madalyaları açık artırmada
İstiklal madalyaları açık artırmada
Kurutuluş Savaşı'nda kanlarıyla destan yazan kahramanlara verilen İstiklal madalyaları ve bu madalyaların Beratleri, müzayede salonları ve internet üzerinden satılıyor.

Tarih ve gurur mirası

Tarih ve gurur mirası orijinal madalyalar, yıpranma durumuna göre 1000 TL ila 15.000 TL arasında fiyatlarla anında alıcı buluyor. Dede mirası madalyaları satışa sunan ailelerden bir bölümü gerçek isimlerini gizlemeden satış yaparken, kimi aileler ise isimlerini açığa çıkarmadan antikacılar kanalıyla satış gerçekleştiriyor. Ankara'da bu hafta sonu düzenlenecek müzayedede satışa çıkarılan tarihi eserler arasında da, kime ait olduğu gizlenen bir İstiklal madalyası ile bu madalyaya ait b erat da yer aldı.

Ecdada büyük vefasızlık

Müzayedeyi düzenleyen şirket İstiklal Madalyasını ve Berat'ini satan ailenin kimliğini açıklamak istemediğini belirtti. Şirket yetkilisi AKŞAM'a yaptığı açıklamada şöyle konuştu: İstiklal Madalyaları bir çok müzayedede alınıp, satılıyor. Açık artırma 900 TL'den başlayacak.