Hayrabolu'daki Okula Bilgisayar Sınıfı Kuruldu

İstanbul’da faaliyet gösteren bir firmanın çalışanları, aralarında biriktirdikleri paralarla Hisar Ortaokuluna bilgisayar sınıfı kurarak eğitime katkıda bulundu.

İstanbul’da faaliyet gösteren bir firmanın çalışanları, aralarında topladıkları paralarla Hayrabolu ilçesinde, Hisar Ortaokuluna bilgisayar sınıfı kurarak eğitime katkıda bulundu.

Firma çalışanları, Hisar Ortaokuluna 16 tam donanımlı bilgisayar ve 13 robot seti hediye etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Öztürk AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul’da faaliyet gösteren firma çalışanlarının eğitime katkıda bulunduğunu söyledi.

Sınıfın yenilenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Öztürk, şöyle konuştu:

"Tekirdağ Kodluyor Projesi kapsamında robotik eğitim setinin hayata geçirilme şansı doğdu. Bu Hayrabolu’da bir ilk oluyor. Projemiz sayesinde çocuklarımız kendi oyunlarını bile kodlayarak oluşturabilecek. Kendi programlarını yazabilecekler. Bu anlamda güzel bir imkan sunmuş oldular. Bizler de bu anlamda çocuklarımıza destek vermeye devam edeceğiz. Hayrabolu’da bilgisayar teknolojileri sınıflarımızın yenilenmesi için elimizden geleni yapmaya çalışacağız."

6. sınıf öğrencisi Yakup Çınar da okullarına bilgisayar sınıfı kuran firma çalışanlarına teşekkür etti.

Bilgisayar sınıfı sayesinde oyunlarını da üretebildiklerini ifade eden Çınar, “Aynı zamanda robot eğitim setiyle kendi robotlarımızı yapabiliyoruz. Benim gibi robot yapmayı düşünen öğrenciler için iyi bir altyapı oldu. Ben ve arkadaşlarımız mutluyuz." dedi.

Kaynak: AA