Görme Engelliler Artık Kitapları Dinleyebilecek

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde görme engelliler için hazırlanan ’Konuşan kitap’ projesinin tanıtımı yapıldı. Milli Kütüphane Başkanlığı tarafından hazırlanan ’Konuşan kitaplık’ projesine Turgutlu’daki görme engellilerin ulaşabilmesi için Turgutlu İlçe Halk Kütüphanesinin web sayfasına kısayol tuşu eklendi. Turgutlu’daki görme engelli vatandaşlar üyeliklerini yaptıktan sonra ister kütüphaneye giderek isterse evlerinden internet üzerinden kitapları dinleyebilecek.

Görme Engelliler Artık Kitapları Dinleyebilecek
Turgutlu Kaymakamlığı, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Halk Kütüphanesi tarafından düzenlenen etkinlikte, görme engelliler için hazırlanan ’Konuşan Kitap’ projesi tanıtımı yapıldı. 07-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasında yapılan organizasyonda hayata geçirilen proje görme engelli vatandaşlara aktarıldı. Yeni proje ile görme engelli vatandaşlar kitapları dinleyebilecek.

Turgutlu İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Fatma Arıtürk, Milli Kütüphane Başkanlığı tarafından hazırlanan "Konuşan Kitaplık" projesinin, Turgutlu’daki görme engellilerin ulaşabilmeleri için web sitelerinden kısayol oluşturduklarını belirterek, "Görme engelli vatandaşlarımız, buraya üyelik yaptıktan sonra istedikleri kitapları ister kütüphanemizden, isterlerse de evlerinin dinleyebilirler"dedi.



"Konuşmalarla engeller kalkmıyor"

Kaymakam Uğur Turan ise, böyle önemli haftalarda herkesin konuşmalar yaptığını, fakat engelli vatandaşların sorunlarının çözümü noktasında tam gayret gösterilmediğini söyledi.

Kaymakam Turan şunları söyledi: "Engelli vatandaşlarımız için samimi davranmak gerekiyor. Güzel güzel konuşmalar yapıp sokaktaki engelli kaldırmazsan, bunun bir anlamı olmaz. Herkes, yolda yürürken şöyle bir baksın, taşlar, bozuk yollar, işgal edilen kaldırımlardan ben geçiyorum ama engelli vatandaşlar ne yapar diye dertleniyor muyuz? Anlamak için illa ki o durumda olmaya gerek yok. Merhamet etmekte önemli. Yardım etmek, destek olmak önemli."

Halk Kütüphanesinde düzenlenen etkinliğe, Kaymakam Uğur Turan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Sosyal Hizmetler Müdürü Gülten Karagöz, Halk Kütüphanesi Müdürü Fatma Arıtürk ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA