'Dünden Bugüne Teneke Mahalle Açıklaması Romanlar İçin Yeni Gelecek' Projesi

Sultanbeyli'de hayata geçirilen proje çerçevesinde 18 Roman aile derme çatma çadırlardan kurtarılarak yeni evlerine yerleştirildi.

Sultanbeyli'de hayata geçirilen "Dünden Bugüne Teneke Mahalle: Romanlar İçin Yeni Gelecek" projesi kapsamında, derme çatma evlerde yaşayan 18 Roman aile yeni evlerine taşındı.

Sultanbeyli Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, projenin kapanış programı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, projenin geleceğe dair umutlarını arttırdığını belirterek, "Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Önce elektriği olmayan, suyu olmayan, yaşam koşullarını taşımayan ve her şeyden önce bir kimliği olmayan mahalleye bir kimlik çıkartıldı. Teneke Mahalle denildi. Adı konuldu. Sonra bizi davet ettiler, tabi ki roman kardeşlerimize sokaklarda, sağda solda karşılaşıyoruz ama ilk defa misafirleri olduk ve orada bir şeyi gördüm. Dedim ki bir kardeş kardeşe böyle sarılamaz. Roman ablalar öyle bir sarıldı ki inanın tarifi imkansız." diye konuştu.

Ortak Hayaller Girişimi'nden Kelemet Çiğdem Türk ise 2015 yılının eylül ayında "Teneke Mahalle" ile tanıştığını belirterek, şunları kaydetti:

"Tam da okulların açıldığı bir dönemdi. Buradaki çocuklar okula gidemiyordu, okulla bir bağ kuramıyordu. 'Ne yapabiliriz?' diye yola çıkıp harekete geçtik. Şimdi birbirimizden ayrılamaz hale geldik, kucaklaşıyoruz her daim."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Pendik Kaymakamlığı, Sultanbeyli Belediyesi, Pendik Belediyesi ve Ortak Hayaller Girişimi'nin ortaklaşa yürüttüğü proje çerçevesinde, 18 Roman aile derme çatma çadırlardan kurtarılarak yeni evlerine yerleştirildi.

Programda ayrıca iki yıllık çalışmayı anlatan sergi açıldı, Grup Gayda konser verdi.

Kaynak: AA