Dijital paradan sonra dijital alfabe iddiası

Beyaz Tv’de Türker Akıncı’nın sunduğu ‘Ne Var Ne Yok?’ programına canlı yayın konuğu olan Stratejist Abdullah Çiftçi The Echonomist dergisinin 2018 kehanetlerinin yer verildiği kapağını canlı yayında deşifre etti.

Dijital paradan sonra dijital alfabe iddiası
Dijital paradan sonra dijital alfabe iddiası
Sık sık skandal kapakları ve verdiği mesajlarla gündeme gelen İngiliz The Economist. Dergisinin 2018 kapağında yer alan emojilerin bir anlam taşıdığını söyleyen Çiftçi “ Emojilerden yeni bir alfabe peşindeler. Tıpkı dijital para gibi.” Dedi.

2045 yılında tüm dünya çocuklarının aynı alfabeyi kullanmasını istediklerini anlatan Çiftçi “Dünyadaki tüm alfabelere operasyon var. Buradaki amaçları hakikate operasyon yapmak. Bu büyük bir proje. Dijital para ile emoji alfabesinin planlayıcıları da aynıdır.” Diye konuştu.

Derginin 2018'e dair kehanetlerin yer aldığı kapağı canlı yayında deşifre eden Abdullah Çiftçi, kapakta ekonominin gidişatından dinler arası diyaloğa kadar bir çok dikkat çeken ayrıntının gizli olduğunu söyledi.

Çiftçi , İngiliz The Economist dergisinin 9 Ocak 1988 tarihli sayısının kapağında Bitcoin’e yer verdiğini ve "Get ready for a word currency" manşeti ile çıktığına dikkat çekerek, kapakta Amerikan dolarının yandığını ve çift başlı bir kartal üstünde yeni bir para belirdiğini, üzerinde ise 2018 yazdığını söyledi.

İşte tartışma yaratan o kapak;

Dijital paradan sonra dijital alfabe iddiası