CHP'den Açıklama

CHP Edirne İl Teşkilatı, OHAL uygulamasına karşı Saraçlar Caddesi'nde basın açıklaması yaptı.



CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Ediz Ün, burada yaptığı açıklamada, CHP'nin demokrasi ve özgürlüklerden yana olan bir parti olduğunu söyledi.

Türkiye'nin OHAL ve KHK'lar ile yönetildiğini belirten Ün, şunları kaydetti:

"Darbe ve darbecilerle mücadele bahanesi ile başlayan OHAL, gelinen süreçte iktidar partisinin karşısında duran tüm muhalif kesimlere yönelik bir sindirme operasyonuna dönüşmüştür. İktidara gelirken OHAL'i kaldırma vaadiyle yola çıkanlar, bugün OHAL'den beslenen ve bir baskı rejimini KHK'lar eliyle kuran bir yapı haline gelmiştir."

- Kırklareli

CHP Kırklareli İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, parti üyeleri ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ile Kültür Anıt Park'ta toplandı.

Çobancık, grup adına okuduğu basın açıklamasında, 15 Ocak'ta düzenlenecek ''OHAL'de Yeter Forumu"na herkesin desteğini beklediklerini söyledi.

15 Temmuz 2016'da gerçekleşen hain darbe girişiminin ardından 20 Temmuz'da OHAL ilan edildiğini anımsatan Çobancık, OHAL'in milli iradeye, demokrasiye, insan haklarına ve özgürlüklere yönelik bir karşı darbe halini aldığını ileri sürdü.

- Tekirdağ

Tuğlalı Park'ta toplanan parti üyeleri adına Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten konuşma yaptı.

Ökten konuşmasında, 15 Ocak'ta Ankara'da düzenlenecek ''OHAL Forumu" ile demokrasiden yana olan tüm kesimlerin kendilerini ifade edeceği bir buluşma sağlayacaklarını söyledi.

Ökten, OHAL'in, milli iradeye, demokrasiye, insan haklarına ve özgürlüklere karşı bir darbe halini aldığını dile getirdi.

Kaynak: AA