Cem Yılmaz'ın filminden inanılmaz sayılar

Soner Yalçın, Cem Yılmaz'ın son filminde kullanılan dekor, kostüm, mekan vs. sayılarını yazdı.

Cem Yılmaz'ın filminden inanılmaz sayılar
Cem Yılmaz'ın filminden inanılmaz sayılar
Cem Yılmaz'ın son filmi Arif V 216 rekora koşarken, filmi vizyona girdiğinden bu yana milyonlarca kişi izledi.

Filmin başarısı köşesine taşıyan Sözcü yazarı Soner Yalçın, Arif V 2016'nın başka bir özelliğine dikkat çekti.

Filmde kullanılan dekor, kostüm, mekan gibi materyalleri sayısını Cem Yılmaz'dan isteyen Yalçın, o sayıları köşesinde yazdı.

İşte o şaşırtan sayılar;

Ön hazırlık 9 hafta, çe­kimler 72 gün sürdü…

– 250 kişilik bir prodüksi­yon ekibi çalıştı… – Filmin post prodüksiyonu için 80 kişilik ekip, tasa­rımlar ve modellemeler için filmin çekimleri başlamadan çalışmaya başladı… – Türkiye'de bilgisayar efektle­rini yapabilecek 40 kişi var. Bunların tamamıyla çalışıldı.

– 40 mekanda çekim yapıldı… – 5 bin figürasyon yer aldı… – Filmdeki aksiyon sahnele­rinde oynayan oyuncuların 3D modellemesi yapıldı ve Türkiye'de ilk kez 3D dublör­ler kullanıldı…
– Uçaklar hem fiziken hem bilgisayar ortamında yaratıl­dı…

– 600 erkek ayakkabı, 500 kadın ayakkabı, 50 çocuk ayakkabı…

– 3 bin kadın giysisi, 3 bin 500 erkek kıyafeti ve 200 parça çocuk giysisi… – 108 gözlük, 110 şapka, 600 takı, 130 vintage fular, 60 takım mayo ve bone üretildi ve kullanıldı.

– Sadece hurdalık sahne­si için 50 takım kostüm ve ayakkabı ile 15 bin adet farklı düğme kullanıldı.

– Kimi kostümler için terzi­ler ile çalışıldı. Toplamda 10 bin metre kumaş harcandı. 560 metre kumaşa farklı dönem desenlerinde baskı yapıldı… – Zeki Müren'in mor kostümü için 350 adet tüy boyatıldı. Zeki Müren kostümleri 5 kişi tarafından pul-payet-boncuk işlemleri yapıldı. Kostümler orijinaline sadık kalındı. – Besim Toker kol düğmele­ri ve kravat iğneleri özel kalıp hazırlanıp döküm yapıldı…