Çelenk Açıklaması 'Taşeron Problemi Bitmiştir'

AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, taşeron kadroya geçiş için Ordu genelinde kamudan 3 bin 474 belediyelerden ise 3 bin 487 başvuru yapıldığını açıkladı.

Çelenk Açıklaması 'Taşeron Problemi Bitmiştir'
Uğur Çelenk yaptığı açıklamada, kamu kurumlarında taşeron olarak görev yapan işçilerin kadroya alınmasına yönelik başvuruların tamamlandığını söyledi.

Ordu genelinde kamudan 3 bin 474 belediyelerden ise 3 bin 487 başvuru yapıldığını kaydeden Çelenk, “Kamunun hizmet aldığı özel sektör kurumlardaki başvuruların da sonuçlanmasıyla Ordu genelinde 10 bin 961 kişiyi kadroya geçmesi öngörülüyor. Yazılı sınav, inceleme gibi süreçlerin ardından taşeron işçi olarak çalışanlar 2 Nisan 2018’de resmi olarak kadroya geçecekler” dedi.

Kamuoyunda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi AK Parti olarak kökten çözmüş olacaklarını belirten Çelenk, “Artık kamuda 4C statüsünde çalışan kardeşlerimiz 4B kadrosuna alınıyor. 11 Ocak tarihinde sona eren başvurular sonucunda Ordu genelinde kamudan 3 bin 474 belediyelerden ise 3 bin 487 başvuru yapıldı. Kamunun hizmet aldığı özel sektör kurumlardaki başvuruların da sonuçlanmasıyla Ordu genelinde 10 bin 961 kişiyi kadroya geçmesi öngörülüyor. Dolayısıyla yılların problemini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlılığı sonucu çözüme kavuşturmuş olduk. Tüm işçi kardeşlerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Kaynak: İHA