Cağaloğlu Anadolu Lisesinde Veliler Müdüre Sahip Çıktı

Öğrencilere kötü davrandığına ilişkin ortaya atılan iddialara karşı veliler Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Necati Yener’e sahip çıktı. Müdürden ve okul yönetiminden memnun olduklarını dile getiren veliler, “Okulumuza siyasetin bulaştırılmasını istemiyoruz” dediler.

Cağaloğlu Anadolu Lisesinde Veliler Müdüre Sahip Çıktı
Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Necati Yener hakkında CHP Milletvekili Barış Yarkadaş’ın gündeme getirdiği ‘öğrencilere kötü davranıyor‘ iddiasına, okulda okuyan öğrencilerin velileri sert tepki gösterdi. Okul önünde toplanan veliler, açtıkları pankartlarla okul Müdürü Necati Yener ve yönetimine sahip çıktı.

Öğrencilere kötü davrandığına ilişkin ortaya atılan iddialara karşı, Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Necati Yener’e sahip çıkan veliler, “Müdürden ve okul yönetiminden memnunuz. Ortaya atılan iddialar gerçeği yansıtmıyor. Okulumuza siyasetin bulaştırılmasını istemiyoruz” dediler.

Bütün iddialara karşı okul yönetiminin özverili çalışmasına saygı duyduğunu belirten veli Rezzan Resultaş, “Biz okuldan, müdürümüzden öğretmenlerimizden onun şahsında burada görev alan bütün çalışanlardan memnunuz. Bunu siyasi provoke edecek şekilde karıştıran bazı veli arkadaşlarımız var. Bunların adına da üzülüyorum. Çünkü bu çocuklar hepimizin çocuklardır. Burada iyi bir eğitim almaları için çalışıyoruz. Burada yapılmak istenen okulun başarısının gölgelenmesidir” diye konuştu.

Okulun bir başka velisi Nurhan İbret ise “Benim oğlum 4 aydır burada okuyor. Hiçbir olumsuzluk yaşamadık. Gerek müdür bey olsun gerekse yönetim ve öğretmenler olsun hepsinden çok memnunuz. Hepsi ellerinden geleni yapıyor. Oğlumda çok memnun” dedi.

Okula siyaset bulaştırılmasını istemediklerini belirten velilerden Cevdet Yaki, “Ben şahsım olarak siyasete kurban edildim. Babamız bizi bu yüzden okutamadı. İki senedir buradayım. Rezillik çekiyoruz. Biz müdürümüzden memnunuz. Okulumuzdan da memnunuz. Buraya giren her çocuk 495 puanla girdi. Kimse bizim çocuklarımızın geleceği ile oynamasın” dedi.

Veliler adına basın açıklaması yapan Orhan Sağlam ise ”Osmanlıdan günümüze her daim başarılarla anılan okulumuzun tarihi maalesef uzun bir süredir Necati Yener ve idaresi üzerinden yönetilen karalama ve iftira faaliyetleri ile lekelenmeye çalışılmaktadır. Bu durum CHP Milletvekillerinin araya sokulması ile daha farklı bir duruma bürünmektedir. Maalesef bazı medya organlarının da okul müdürü Necati Yener’e atfedilen asla gerçeği yansıtmayan iftiralarla dolu haberlerine üzülerek şahit olduk” diye konuştu.

Sağlam sözlerine şu şekilde devam etti:“Bir müdür düşününki sınav dönemi bitmiş ve öğrencilerine stresli ve yorucu bir haftanın sonunda rahatlamaları, moral bulmaları ve yeni döneme daha zinde başlamaları için etkinlik düzenliyor. Öğrenciler için bu kadar ince düşünen bir müdürün daveti hakaretler eşliğinde yaptığını düşünmek nasıl bir mantığın ürünüdür. CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, cesareti varsa bir okul müdürü ile değil kendi geçmişi ile hesaplaşmalıdır” dedi.

Kaynak: İHA