Beykoz'daki Ölümlü Kazanın Sanığına Hapis Cezası

Beykoz'da kullandığı otomobilin 2 motosiklete ve bir araca çarpması sonucu meydana gelen kazada, bir kişinin ölümüne, 3 kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan araç sürücüsü 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Beykoz'da kullandığı otomobilin, 2 motosiklete ve bir araca çarpması sonucu meydana gelen kazada, bir kişinin ölümüne, 3 kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan araç sürücüsü "bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Emre Öztürk ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada söz verilen sanık Öztürk'ün avukatı Gazi Dörücü, müvekkilinin kazanın olmaması için elinden geleni yaptığını belirterek, "Alkollü olmasının olayın oluşuna bir etkisi yoktur. Kırmızı ışıkta geçilerek söz konusu olayın meydana gelmesine neden olunması diye bir şey söz konusu değildir. Aksine yeşil ışık yandığı sırada geçmeye çalışmıştır. Olayda bu nedenle bilinçli taksir hükümlerinin uygulanmasını gerektiren bir durum da söz konusu değildir." dedi.

Son sözü sorulan sanık Emre Öztürk de "Ölenin yakınlarına tekrar başsağlığı diliyorum. Yaralananlara da geçmiş olsun diyorum. Olay tamamen bir kazaydı. Kusurumun olmadığını düşünüyorum. Bu nedenle beraatime ve tahliyeme karar verilsin." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık Emre Öztürk'ü "bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Öztürk'ün sürücü belgesinin de hükmün kesinleşmesinden itibaren 2 yıl süreyle geri alınmasına karar veren heyet, tutukluluk halinin de devamını kararlaştırdı.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Beykoz'da 9 Temmuz 2017'de meydana gelen olayda, Emre Öztürk'ün idaresindeki araç ile Yeni Riva yolunu takiben Kavacık istikametine doğru ilerlediği anlatılmıştı.

İddianamede, sürücü Öztürk'ün trafik ışıklarına geldiği sırada, kırmızı ışığın yeşil ışığa döndüğü esnada hızlı bir şekilde seyrettiği ve alkollü olduğu, ön tarafında bulunan 2 motosiklet ile bir aracın yavaş bir şekilde hareketlendiğini gördüğü, fakat buna rağmen hızını azaltmayarak taşıtlara çarptığı ifade edilmişti.

Çarpmanın etkisiyle bir pizza firmasında çalışan motosiklet sürücüsü Bayram Malkoç'un (40) hayatını kaybettiği aktarılan iddianamede, kaza nedeniyle takla atan otomobilde bulunan Mehmet Büyükörün ve eşi Esra Büyükörün'ün ile diğer motosiklet sürücüsü Cengiz Uliç'in yaralandığı kaydedilmişti.

Sanık Öztürk'ün bu şekilde "bilinçli taksirle bir kişinin ölüme, birden fazla kişinin de yaralanmasına neden olma" suçunu işlediği savunulan iddianamede, 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Kaynak: AA