Besni'de 'Okumaya Hangisinden Başlasam II' Projesi Başlıyor

Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülen, 2017 yılı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında ‘Okumaya Hangisinden Başlasam II’ projesi kabul edildi.

Besni'de 'Okumaya Hangisinden Başlasam II' Projesi Başlıyor
Proje kapsamında ilçede ve ilçeye bağlı köy ile beldelerde okul okuyan özellikle şehit, gazi çocuklarıyla öksüz ve yetim çocuklar tepsi edilerek Ankara, Bursa, Çanakkale ve İstanbul’un tarihi ve kültürel mekanları gezdirilecek. Projeyle ilgili bilgiler veren Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, “Öğrencilerimiz profesyonel kokartlı tur rehberleri eşliğinde 4 gece 5 gün boyunca 5 yıldızlı otellerde konaklama dahil tüm masrafları proje kapsamında karşılanacaktır” dedi.

Kaymakam Kaya, “Okumaya Hangisinden Başlasam II’ projesi kapsamında Mart ayı içerisinde merkez, belde ve köy liselerimizde halen aktif öğrenci durumunda olan ve okul komisyonları tarafından onaylanan, şehit çocukları ve yakınları ile gazilerimizin çocukları ve yakınları başta olmak üzere okul komisyonlarınca seçilen toplamda 80 öksüz ve yetim öğrencimiz uçakla gidiş gelişli olmak üzere Ankara, Bursa, Çanakkale ve İstanbul illerimizin tarihi ve kültürel mekanlarını gezecek.

Yine proje kapsamında 5 ortaokulumuza tam tefrişatlı boyasından badanasına, raflarından masalarına kadar her birine bin adet seçilmiş eser vermek kaydıyla 5 kütüphane kuracağız. Kütüphane çalışmalarından sonra ise kitap okuma kampanyası başlatacağız. Projede emeği geçen Besni Kaymakamlığı Ar-Ge ekibimi tebrik ediyor, başarılarını devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA