Başbakan Yıldırım'ın Liam Fox'u Kabulü

Yıldırım'ın, Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Bakanı Fox'u kabulünde, Brexit sürecinin Türkiye ile hukuksal altyapıyı olumsuz etkilememesi gerektiği vurgulandı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Bakanı Liam Fox'u kabulünde, Brexit sürecinin Türkiye ile hukuksal altyapıyı olumsuz etkilememesi gerektiği belirtildi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Yıldırım'ın, Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Bakanı Fox'u kabulünde iki ülke ilişkileri ele alındı.

Kabulde, dost ve müttefik Birleşik Krallık ile stratejik ortaklığın son dönemde karşılıklı temaslar ve ortak projelerle daha da ileri seviyeye taşınması ve yapılan iş birliğinden duyulan memnuniyet dile getirildi.

Ekonomik ilişkilerin, ticaret ve yatırımların daha da geliştirilmesinin üzerinde durulduğu görüşmede, savunma sanayi dahil bir çok alanda atılabilecek adımlara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye ilişkilerinin de gündeme geldiği görüşmede, Brexit sürecinin Türkiye ile hukuksal altyapıyı olumsuz etkilememesi gerektiği vurgulandı.

Kaynak: AA