Azerbaycanlı Ve Sudanlı Öğrenciler Sertifikalarını Aldı

Kısa bir süre önce Ankara’da gerçekleştirilen "İslam Ülkeleri Rektörleri Forumu" bildirgesi doğrultusunda hızlı bir şekilde harekete geçen Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ), Erasmus+ KA107 projelerini geliştirerek İslam dünyasında üniversiteler arası iş birliğinin geliştirilmesine katkıda bulunmaya devam ediyor.

Azerbaycanlı Ve Sudanlı Öğrenciler Sertifikalarını Aldı
Bu kapsamda Erasmus+ KA107 Programı ile Azerbaycan Nahcivan Devlet Üniversitesi ve Sudan Alzaiem Alazhari üniversitelerinden ÇAKÜ’ye gelen; lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde eğitim alan 30 öğrenci, eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Sertifika töreninde konuşan ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, şu sözleri söyledi:

"Yurt dışından gelen arkadaşlarımızı çok seviyor, sayıyoruz. Biz sizleri kendimizden ayrı görmüyoruz. Çankırı ile birlikte yeni bir eviniz ve eğitim hayatınız oldu. Sizlerle olan ilişkilerimiz daha da artacak. Üniversitemiz olarak Sudan ve Azerbaycan ile işbirliklerimizi arttıracağız. Sudan’da 2+2 ortak çift diploma için bir memorandum imzalamıştık. Yakın zamanda son haline getireceğiz. Oradaki rektörlerimiz ve hocalarımız bizlerle çalışmaktan çok memnun ve ilişkilerin daha da geliştirilmesini arzu ediyorlar. Aynı şekilde Nahcivan ile de benzer bir çalışmamız devam ediyor. İslam Ülkeleri Rektörleri Forumu bildirgesi çerçevesinde ifade ettiğimiz gibi 2+2 ortak diploma programlarını halkı Müslüman olan ülkelerle geliştireceğiz. Çünkü Çankırı Karatekin Üniversitesi bu bakımdan öncü bir pozisyonda. Böylece sizlerin ve bizim bilimsel bilgisini, aklımızı ve vicdanımızı bir araya getireceğiz. Birlikte düşünüp birlikte hareket edeceğiz. Buraya geldiğiniz için, bu eğitime katıldığınız için; bizim hocalarımızla, diğer öğrencilerimizle ve halkımızla uyumlu bir dönem geçirip bilimsel bilginizi arttırdığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Uluslararası arena değişir fakat biz bu ihlas ve samimiyetle hareket edersek bizi kimse yenemez ve ayıramaz."

Rektör Ayrancı’nın Azerbaycanlı ve Sudanlı öğrencilere sertifikalarını vermesiyle tören sona erdi.
Kaynak: İHA