Altıntaş'ta Zirai İlaç Bayi Bilgilendirme Toplantısı

Altıntaş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü toplumun değişik kesimlerine yönelik yaptığı bilgilendirme ve eğitim toplantılarını sürdürüyor.

Altıntaş'ta Zirai İlaç Bayi Bilgilendirme Toplantısı
İlçe genelinde faaliyet gösteren Bitki Koruma Ürünleri Bayilerine (Zirai İlaç Bayileri) eğitim toplantısı düzenlendi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Ziraat Mühendisi Nevzat Çetin, Altıntaş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Yıldız, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü konu uzmanları ve İlçe genelinde faaliyet gösteren Bitki Koruma Ürünleri Bayileri katıldı.

Toplantıda konuşan Ziraat Mühendisi Nevzat Çetin, ’’Bitki Koruma Ürünlerinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca yayınlanan zirai mücadele teknik talimatlarına ve teknik tavsiyelerine uygun kullanılması durumunda insan, çevre, bitki ve doğal dengenin korunabileceğini ve sürdürülebilirliğin sağlanabileceğini ve 2017 yılında başlayan karekod uygulaması ve bitkisel üretimde izlenebilirliğin sağlanmasına hakkında toplantıyı düzenledik’’ diye konuştu.

Mevcut olan program ile Bitki Koruma Ürünleri "Stok Takibi Sistemi" hakkında bilgilendirme sonrası, yaşanan sorunlar karşılıklı soru ve cevap şeklinde tartışılarak toplantı sona erdi.(YD-EFE)
Kaynak: İHA