Aksaray'da Okçuluk Konferansı

Aksaray Bilim ve Sanat Merkezi Okulu'ndaki öğrencilere yönelik okçulukla ilgili konferans düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Projeleri Destekleme Programı'nca finanse edilen "Gelenekten Geleceğe Kültürümüzü Ürünleştiriyoruz" projesi kapsamında okulda düzenlenen konferansa, Aksaray Üniversitesi bünyesindeki Okçuluk Araştırmaları ve Uygulama Merkezi Müdürü Kürşat Aktepe katıldı.

Aktepe, yaptığı konuşmada, okçuluk alanında akademisyen arkadaşlarla yoğun bir şekilde çalıştıklarını, aldıkları patentlerin Türkiye okçuluk faaliyetleri için önemli olduğunu söyledi.

Patent çalışmalarının çok zor olmadığını, sabırlı, uzun soluklu ve disiplinler arası bir çalışmayla başarılabileceğini aktaran Aktepe, bilgi birikiminin ve tecrübenin, patent çalışmalarında önemli bir yeri olduğunu belirtti.

Aktepe, patent çalışmalarında, en önemli kriterin hayalleri zihinsel tekniklerle yönlendirmek olduğunu kaydetti.

Proje koordinatörü Celal Öngün ise okuldaki teknoloji ve tasarım atölyesinde hazırlanacak olan 3D okçuluk aparatları, nişangahlar, ok arkalıkları, blunt uçlu oklar, ıslıklı ok uçları, yay kabzaları gibi okçuluk malzemelerinin, okulda test edileceğini ve araştırma geliştirme çalışmalarının proje boyunca devam edeceğini ifade etti.

Konuşmanın ardından Aktepe'ye plaket takdim edildi.

Kaynak: AA