Ağrılı Öğrenciler Kardeşlik İçin Geldiler

Ağrı Doğubeyazıt’tan Kocaeli’ne gelen 700 öğrenci Kocaeli Bilim Merkezi ve Seka Kağıt Müzesini ziyaret ettiler.

Ağrılı Öğrenciler Kardeşlik İçin Geldiler
“Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında Kocaeli’ne gelen öğrenciler kenti gezip görme fırsatı buldu. Proje ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki 21 ilden seçilen 50 bin öğrencinin ülkemizin farklı şehirlerini ziyaret etmeleri sağlanarak, iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda Ağrı Doğubeyazıt’tan gelen 700 kişilik öğrenci grubu Seka Kağıt müzesi ve Kocaeli Bilim Merkezi’ni ziyaret ederek bilim düzeneklerini ve kağıdın imalat serüvenine tanıklık ettiler.

Proje kapsamında ağırlanan misafir öğrenciler, Sabiha Gökçen Havaalanı’nda karşılanarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu program çerçevesinde, Brisa Akademi, Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Park’ı gezdikten sonra Osmangazi Köprüsü’nden geçerek, konaklama yerlerine döndüler. İkinci gün Seka Kağıt Müzesi ve Bilim Merkezini ziyaret eden öğrenciler İzmit 3D Yazıcı ve Tasarım Merkezi, TCG Gayret Gemi Müzesi, Hızır Reis Denizaltı Müzesini de gezdiler.

Biz Anadoluyuz Projesi, kardeşlik ruhunun geliştirilmesi terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, kardeşlik ve huzura katkı sunulması, iller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirildi.
Kaynak: İHA