Yeşilyurt İnşaatın Faaliyetleri Ve Hedefleri Anlatıldı

Yeşilyurt Belediyesinin iştiraklerinden Yeşil Yurt İnşaat Taahhüt ve Gıda Sanayi Tic. Ltd. Genel Müdürü Selahaddin Sami Üzmez, düzenlediği basın toplantısında 2014 yılında kurulan şirketin bugüne kadar ki faaliyetleri ve hedefleri hakkında bilgiler verdi.

Yeşilyurt İnşaatın Faaliyetleri Ve Hedefleri Anlatıldı
Yeşilyurt Belediyesi tarafından 2014 yılında kurulan Yeşil Yurt İnşaat’ın 2015 yılı itibariyle faaliyetlerine başladığını ifade eden Selahaddin Sami Üzmez, şirketin faaliyet alanları, tamamlanan, devam eden ve planlanan projelerle ilgili bilgiler verdi. Yeşil Yurt İnşaatın Yeşilyurt Belediyesi sınırlarındaki temizlik çalışmaları ve çöp toplama işlerinde alt yüklenici firma olarak faaliyetlerine başladığını ifade eden Üzmez, daha sonra çöp toplama ve temizlik işlerinin ihalesini kazandıklarını söyledi.



Yemek Fabrikası ve Asfalt Üretim Tesislerini de bünyelerine kattıklarını belirten Üzmez, iş ve araç kiralama hizmetlerinde de bulunduklarını ifade etti.

Temizlik faaliyetlerini 360 personel ve 50’e yakın araçla sürdürdüklerini dile getiren Üzmez, “İş makinesi ve araç kiralama işinde Yeşilyurt Belediyesinin ihtiyaç duyduğu araçların bir kısmını tedarik ettik. Binek araç kiralama işinde 37, iş makinesi kiralama işinde beş, inşaat ve şirket bünyesinde çalışan 10 aracımız bulunmaktadır. Öncelikle kendi personellerimizin yemek ihtiyacını karşılamak üzere kurduğumuz Yemek Fabrikamızın kapasitesini zaman içerisinde artırarak talepte bulunan iş yerlerine yemek servisleri yapmaya başladık ayrıca Yeşilyurt Belediyesinin Ramazan ve Muharrem Aylarında düzenlemiş olduğu yemek organizasyonları ve aşure dağıtımlarını da biz yapıyoruz. Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde hizmet veren İkram Çeşmesinin işletmeciliğini gerçekleştiriyoruz, bunun yanında dışarıdan talep edilen tek seferlik yemekleri de kapasitemiz müsaitse gönderiyoruz. Yemek Fabrikamızda 2018 yılı için belirlediğimiz hedefimiz 450 bin kap yemek üretmektir. 2015 yılının sonunda şirketimizin bünyesine Asfalt Üretim Tesisini dahil ettik, gerekli alt yapı ve otomasyon işlemlerini yaptıktan sonra hizmete sunduk.2017 yılı içerisinde 80 bin ton asfalt üreten bu tesisimizin bu yılki hedefi ise 100 bin tondur. Bunun yanı sıra kentimizde ve ilçemizdeki sosyal faaliyetlere destek veriyoruz.” dedi.

Yeşil Yurt İnşaat’ın konut yapım işleriyle ilgili basın mensuplarına bilgiler paylaşan Selahaddin Sami Üzmez, “İnşaat projelerimize ‘Yeşil İnci-1 Evleri’ ile başladık, şu anda içerisinde bulunduğumuz şirket binası da bu proje kapsamında yaptık ve dört ay önce taşındık, hizmetlerimizi burada sürdürüyoruz.72 daire, dört dükkan ve bir adet iş merkezine sahip ‘Yeşil İnci-1 Evleri’ projemizin teslim süresi 31 Aralık 2017 olmasına rağmen 2017 yılının Kasım ayında ev sahiplerine teslim ettik. Yeşil İnci Evleri-1’i tamamladıktan sonra Yeşil İnci-2 Evleri projesine başladık. Bulunduğumuz binanın sağ tarafında bir adet iş merkezi, iki dükkan ve 32 dairenin yapımı devam etmektedir, 2017 yılında başladığımız bu projemizi de 2019 yılının ilk aylarında teslim etmeyi hedefliyoruz. Bostanbaşı mahallemizde 80 daire ve iki dükkanın yer aldığı ‘Yeşilköy Konutları-1’ Projemizi 2018 yılının sonlarına doğru teslim edeceğiz. Yine aynı bölgede 2017 yılında inşaatına başladığımız 56 daire, iki dükkan ve bir adet iş merkezinin yer aldığı ‘Yeşilköy Konutları-2’ Projemizi 2019 yılının ilk yarısında mülk sahiplerine teslim etmeyi hedefliyoruz. Büyük bir talep ve beğeniyle karşılanan bu projelerimiz yeni projeler için bizlere ilham kaynağı olmuştur. Gedik mahallemizde ki ‘Yeşil Yaka Villa’ projemizde Malatya’da eksikliğini hissettiğimiz, ihtiyaç duyulduğunu düşündüğümüz bir yatırımdır. Bu projede 110 adet villa, sosyal donatılar, dört adet dükkan, kafeterya, sosyal tesisler, çocuk oyun ve spor alanları, yeşil alanlar bulunmaktadır. Yeşil Yaka Villalarımız Malatya için yeni bir ufuk ve yaşam alanı olacaktır” dedi.

Genel Müdür Üzmez, toplantıdan sonra da bilgi paylaştığı daha sonra basın mensuplarıyla şirket binası önünde günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA