Yaş Pasta Yapımı Kursu'na İlgi

Kütahya’nın Pazarlar ilçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce açılan "Yaş Pasta Yapımı Kursu" ilgi görüyor.

Yaş Pasta Yapımı Kursu'na İlgi
Halk Eğitimi Merkezinde açılan ücretsiz Yaş Pasta Yapımı kursu katılan kadınlar, birbirinden özel tarifler öğreniyor.

Eşlerine ve çocuklarına güzel pasta yapmak amacıyla kursa katılan bayanlar, hem el becerilerini geliştiriyor, hem de eğleniyor. Kursa gelen ev hanımları hocaları nezaretinde yaş pastanın en lezzetli şekilde yapımını öğrenerek, özgüvenlerini attırıyor.

Yiyecek içecek Hizmetleri mezunu aşçı hocası Elmas Gözde Aydın’ın verdiği kursa kayıt yaptıran kadınlar, pasta yapmanın inceliklerini keşfediyor, hünerlerini sergiliyor.

Kursiyerler, öncelikle mutfak terimleri, profesyonel malzemeler, pişirme yöntemleri, servis teknikleri gibi temel bilgileri öğreniyor. Kursta ayrıca profesyonel yaş pasta ustaları yetiştiriliyor.

Pazarlar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Abdullah Çalışkan, Pazarlar Meslek Yüksekokulu ile ortaklaşa yaptıkları Yaş Pasta Yapımı kursuna 15 kadın kursiyerin katıldığını söyledi.



Müdür Çalışkan, "Ev hanımlarımız dâhil olmak oldukça kalabalık bir öğrenci sayımız var. Hanımlarımızın çoğu sevdikleri için ikramlıklar hazırlarken bu işi ticarete dökmek isteyen kursiyerlerimiz de var. Yaş Pasta kursumuza kadınlar büyük ilgi gösteriyor” dedi.

Açılan kurstan dolayı memnuniyetlerini dile getiren kursiyerler, "Bu tür kurslar yokken evde boş boş oturuyorduk. Zamanımızı iyi bir şekilde değerlendiremiyorduk. Pazarlar Halk Eğitimi Merkezi tarafından Yaş pasta kursunun olduğunu öğrendik ve kursa katıldık. Burada hem kendi sıkıntımızı gideriyoruz, hem yaş pasta yapımını öğreniyoruz hem de hoş vakit geçiriyoruz. Bu kursların açılmasıyla birlikte kendimize özgüvenimiz daha da arttı. Burada tüm pasta çeşitlerini eğlenerek öğreniyoruz. Tüm bayanların evde boş oturmaları yerine bu tür kurslara katılmalarını tavsiye ediyoruz" dediler.(MB-EFE)
Kaynak: İHA