Van'da 60 Kadın Girişimcilik Sertifikası Aldı

Van'da girişimcilik kursunu tamamlayan 60 kadın sertifika aldı.

Girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan 60 kadın, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından düzenlenen törenle sertifika aldı.

Şişli Öğretmenevi'nde düzenlenen programa Vali Murat Zorluoğlu'nun eşi Sevcan Zorluoğlu'da katıldı.

Programda konuşan KADEM Van Temsilcisi Esma Özdemir, istikrar için kadınların ekonomiye katılması gerektiğini ifade etti.

Özdemir kadınlarımızın ekonomik faaliyetlere katılması yönündeki çalışmalarına destek veren Vali Zorluoğlu'na teşekkür etti.

Özdemir, "KADEM olarak amacımız, kadın ve erkeğin eşit istihdam edilmesidir. Çünkü ekonominin daha iyi hale gelebilmesi için istikbal ve istikrar için kadınlarımızın ekonomiye katılımları gerekiyor. Bir kuş misali, kuşun bir kanadında erkekler, bir kanadında kadınlar olacak ve ülkemizi birlikte kalkındıracağız." dedi.

KADEM Genel Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi ve iş kadını Kübra Saruhan, iş hayatına atılmasını ve tecrübelerini girişimci kadınlarla paylaştı.

KADEM, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle gerçekleştirilen uygulamalı girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan 60 kursiyere Sevcan Zorluoğlu ve protokol üyeleri tarafından sertifika verilmesiyle tamamlandı.

Programa, KOSGEB Van İl Müdürü Bilal Emre Yörük ve KADEM üyeleri katıldı.

Kaynak: AA