Vali Yılmaz'dan İnsuyu Mağarası'na İnceleme

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, İnsuyu Mağarası'nda devam eden çalışmaları inceledi.



Vali Yılmaz, merkeze bağlı Mandıra köyünde turizme kazandırılan mağaranın girişi ve çevresinde devam eden idari bina, kafeterya, yürüyüş yolları, lavabo, tuvalet, mescit ve peyzaj çalışmalarına ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, mağara içi aydınlatma ilgili çalışmanın tamamlandığını belirterek, çevre düzenlemesi ile ilgili işlemlerin de bitmek üzere olduğunu vurguladı.

Mağaranın çevre düzenlemesinin tamamlanmasının ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na devredileceğini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"İnsuyu Birliği olarak verilen desteklerle birlikte çalışmalarımızı bu aşamaya getirdik. Bu süreçten sonra Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'nun ilimizi ziyaretlerinde kendilerine konuyu arz etmiştik. Kendisi kabul edeceklerini söylemiş ve gerekli talimatları vermişti. Çünkü mağaracılıkla ilgili uzman kuruluş Orman ve Su İşleri Bakanlığımız, İnsuyu Mağarasının onların nezaretinde yürütülmesi ve güvenilebilir bir şekilde turizmde kullanılması, devir için en önemli faktör diye düşünüyorum. "

Kaynak: AA