Vali Çeber, Hayatında İlk Kez Deney Yapmanın Mutluluğunu Yaşadı

Karabük Valisi Kemal Çeber, okul hayatında hep merak ettiği deney yapma hayalini yıllar sonra gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadı.

Vali Çeber, Hayatında İlk Kez Deney Yapmanın Mutluluğunu Yaşadı
Türk Eğitim Derneği (TED) Karabük Koleji tarafından Bilim İnsanı Yetiştirme Projesi kapsamında okulda yenilenen Fizik, Kimya, Biyoloji ve Teknoloji Laboratuvarlarını gezen Vali Kemal Çeber, okul hayatında böyle dersler görmediğini ve hep deney yapma merakının olduğunu söyledi.



Yenilenen laboratuarlar için TED Kolejinde düzenlenen törene Vali Kemal Çeber, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dastar ve Başkan Yardımcısı Oya Önalan, Okul Müdürü Kerim Barçın ve öğrenciler katıldı.

Kurdele kesimi öncesinde konuşan Vali Çeber, “TED Kolejine her geldiğimde yeni bir alan, yeni bir gelişme görüyorum. Bu kadar köklü bir kuruluşun bu kadar hızlı dönüşebilmesi ve gelişmelere bu kadar ayak uydurabilmesi memnuniyet verici. En son geldiğimizde kütüphanenin açılışını yapmıştık şimdi de laboratuarların açılışını yapıyoruz. İnşallah açılacak olan laboratuar TED’in zaten var olan başarılarını daha da yukarıya çekecektir” diye konuştu.



“Deney yapmayı merak ederdim”

Kurdele kesiminin ardından yenilenerek hizmete açılan Fizik, Kimya, Biyoloji ve Teknoloji Laboratuarları ziyaret eden Vali Çeber, okul hayatı boyunca fizik ve diğer dersleri hiç almadığını söyleyerek, “Ortaokuldan sonra Ticaret Lisesine gittim. Ama hep merak ederdim nasıl oluyor bu işler diye. Benim içinde enteresan oldu. Öğrencilerin bilimle, teknolojiyle, elektronik ve benzeri modern ileri teknoloji dediğimiz meselelerle uğraşmaları şart. İnsanlar küçücük bir çiple dünyanın parasını kazanıp hatta dünyayı yönetiyorlar. Dünyayı yönetenler ağır sanayi ile uğraşanlar değil bilimle hakim olanlar. Bizim buna yetişip hatta geçmemiz lazım. Atatürk’ün dediği gibi muhasır medeniyet seviyesinin’ üzerine çıkma meselesi de aslında budur” dedi.

Vali Çeber, Biyoloji sınıfında öğrencilerin kuzu beyni üzerinden yaptıkları deneyi yakından izledikten sonra girdiği kimya sınıfında ise deney yaptı.
Kaynak: İHA