Uyuşturucuya Karşı Tiyatro Oyunları Sahnelendi

Antalya Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu maddeye karşı öğrenci ve ailelere yönelik, "Pembe Aslında Siyahtır" ve "Dikkat! Aile Var" isimli tiyatro oyunlarının sahnelenmesini sağladı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığının 2018 yılını "uyuşturucu i̇le mücadele yılı" olarak ilan etmesiyle bu mücadeleye ek olarak farkındalık yaratabilmek amacıyla uyuşturucu maddeler ve bağımlılık konularında çalışmalar yapıldığı kaydedildi.

Bu kapsamda Tiyatro Balans isimli grubun, lise seviyesindeki öğrencilere yönelik "Pembe Aslında Siyahtır" ve yetişkinlere yönelik ise "Dikkat! Aile Var" isimli tiyatro oyunlarını sahnelediği belirtildi.

Oyunları 4 bin öğrenci ve 2 bin yetişkinin izlediği aktarıldı.

Açıklamada, Konyaaltı Belediyesi Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezinde sahnelenen oyunu, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, emniyet personeli, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın izlediği belirtilerek, Uzunkaya'nın "Toplumsal bir sorun olan uyuşturucu konusuna ve aile kavramının önemine dikkat çektikleri için oyunun sahnelenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadesine yer verildi.

Oyunların 11 Ocak'ta Kemer ilçesinde, Kemer Belediyesi Kültür Merkezi salonunda, 12 Ocak'ta ise Kumluca ilçesi Sultan Alparslan İlköğretim Okulu salonunda sahneleneceği belirtildi.

Kaynak: AA