Tütüncü, Tapu Sözünü Tuttu

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde okul, yol ve park alanında gecekondusu olan vatandaşa verdiği tapu tahsisi yapma sözünü yerine getirdi.

Kepez Belediyesi'nden yapılan açıklamada başkan Hakan Tütüncü'nün yeni yılın ilk mahalle ziyaretini yaptığı Fevzi Çakmak Mahallesi sakinlerine tapu tahsisi müjdesi verdiği belirtildi.

Açıklamada, Fevzi Çakmak ve birçok mahallede, 2/B engelinden dolayı imarlı parsellerinde mülkiyet sorunlarının çözüldüğü kaydedildi.

Belediye Encümeninin ve ilçe tapu müdürlüğünün tescil işlemlerinin ardından önümüzdeki günlerde 700 hak sahibine 30 yıla yakın bekledikleri tapuları verilmeye başlanılacağı belirtildi.

Mahalleyi ziyaret eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, tapulama ile ilgili Fevzi Çakmak Mahallesi’ne verdikleri sözü tuttuklarını belirtti.

Tütüncü, şunları kaydetti:

"Tapulama sözünü vakti gelmeden tuttuk. Mahalleye verdiğimiz söz, 2018’in başında tapulamaya başlayacağımıza dair söz vermiştik. 2017 Eylül ayından itibaren tapu tahsis işlemini başlattık. Ciddi manada bir tapulama gerçekleştirdik. Fevzi Çakmak Mahallesinin uzun yıllar süren 2/B hazine arazileri, Vakıf arazileri takası sorunları vardı. Bu sorunları çözdük. Mahallenin 1/5000 ve 1/1000 imar planlarında revizyonlar yaptık. Vatandaşlarımız için çok daha uygun şartlara ve avantajlara sahip imar planı oluşturduk. Avantajlı imar planı istikametinde şimdi vatandaşlarımız tapularını alıyor."

Başkan Hakan Tütüncü, daha önce de Fevzi Çakmak ve Kütükçü Mahallelerinde askeri alanda kaldığı gerekçesiyle iki bin yılında yıkılan 120 gecekondunun yok hükmünde olan hak sahipliliğini imar düzenlemesiyle yasal hale getirmişti.

Kaynak: AA