Türkiye Ve Elazığ'da 'Basın Vatanını Korumak İçin El Birliği Yaptı'

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Türkiye’de basının Kurutuluş Savaşı ve 15 Temmuz’da çok ciddi sınavlar verdiğini aktarırken, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’da basının 15 Temmuz kalkışmasını yapan vatan hainlerine karşı bir duruş ortaya koyduğunu söyledi .

Türkiye Ve Elazığ'da 'Basın Vatanını Korumak İçin El Birliği Yaptı'
Elazığ Belediyesi tarafından, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ programlarının 4’üncüsü düzenlendi.

Kültür Park Mamuratül Aziz Salonu’nda düzenlenen programda Elazığ yöresine ait yöresine ait türküler seslendirildi. Programda gazeteciler zaman zaman sahneye çıkarak türküler söyledi.

Vali Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve Rektör Prof.Dr.Kudbettin Demirdağ türkülere eşlik etti. Başkan Yanılmaz ayrıca sahnede bir Harput ilahisi okudu.

Elazığ Belediyesi olarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün 4’üncüsünü kutladıklarını belirten Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Gazeteciler vatandaşların ulaşamadığı, göremediği, hissetmediği bilgilere ulaşarak aktarır. Bizler gazete, dergi, makale, haber okurken onun perde arkasında çekilen zahmeti çok bilmeyiz. Belki birçoğumuza bir haber hazırlamak çok basit gelebilir ancak bu basit değil. Bizim önümüze gelen bir yazı büyük bir mutfak çalışmasının neticesidir. Gazetecilik cesur insanların işidir. Korkaklar gazetecilik yapamaz. Zor anlarda en zor işi başarmak için cesaret olmazsa olmazdır” dedi.



"Basınımız vatanını korumak için el birliği yaptı"

Hain darbe girişimi gecesi kendisinin henüz neyin ne olduğunun belli olmadığı saatlerde Elazığ’da bu konuda ödül alan Kanal 23 televizyonuna bağlanarak vatandaşları meydana davet ettiğini anımsatan Başkan Yanılmaz,"15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’deki bütün basın camiası vatanından, milletinden yana devletini koruyan, kardeşi kardeşe düşman edenlerin karşısında duranlara karşı vatanını korumak için el birliği yaptı. O gece Elazığımızda basınımız o günkü ismi ile İzzetpaşa meydanında toplanmasına vesile oldu. Hemde 15 Temmuz kalkışmasını yapan vatan hainlerine karşı bir duruş ortaya koydu. Türkiye’de bunu en erken saatlerde ortaya koyan Elazığ televizyonlarımızdır" diye konuştu.



"Gazeteciler zor koşullarda çalışıyor"

Gazetecilerin zor bir görevi yerine getirdiğini aktaran Vali Çetin Oktay Kaldırım ise , “Gazeteciler zor koşullarda çalışıyor ve kendilerinden fedakarlık yapıyor. Gazeteciler son derece olumlu ve şerefli bir görev ifade ediyor. Günümüzde iletişim kanalları çok hızlı gelişiyor. Gazetecilik sürekli bu değişime adapte olma gayreti içindedir. Eskiden sadece yazıların gazeteye ile ifade edilenler günümüzde internet kanalıyla farklı mecralara gelmiş durumdadır” ifadelerini kullandı.

"Basınımız Kurutuluş Savaşı ve 15 Temmuz’da çok ciddi sınavlar verdi"

Türkiye’de basının iki önemli sınavı olduğunu anımsatan Vali Kaldırım," Türkiye tarihinde bir Kurtuluş Savaşı, birde 15 Temmuz’da çok ciddi sınavlar vermiştir. Basınımız, çok şükür ikisinden de yüzünün akıyla çıkmıştır. İlk meydana inerek toplumu doğru bilgilendirerek son derece sorumlu bir yayıncılığı yerine getirmiştir. Özellikle Türk basını için söylüyorum. Bir kültür merkezi gibi rol üstlenmesi toplumun değerlerinin yansıtıcısı olmasının yanında vatan müdafaasında, değerlerin savunmasında, ülkenin bağımsızlığını kazanmasında ve ülkenin ihtiyaç duyduğunda o ihtiyaca cevap vermesinde çok büyük rolü olmuştur"şeklinde dile getirdi.

Programa, Vali Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Kudbettin Demirdağ, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, Basın İlan Kurumu Müdür Abid Vanlı ve kentte görev yapan gazeteciler katıldı.

Kaynak: İHA