Türkiye Genelinde Çocuk Ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Uygulama Yapıldı

Ülke genelinde, geleceğin teminatı çocukların ve gençlerin güvenliği için Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından “Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması” düzenlendi.

Türkiye Genelinde Çocuk Ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Uygulama Yapıldı
Emniyet Genel müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Geleceğimizin teminatı çocuk ve gençlerimizin suça sürüklenmesi ve suç mağduru olmalarının engellenmesi, uyuşturucu satan ve aranması olan şahısların yakalanması, ilköğretim çağındaki çocuklar, ortaöğretim ve üniversite çağındaki gençlerin her türlü zararlı faktörden uzak tutulması, eğitim ve öğretimin güvenli bir ortamda sürdürülmesi adına, 10.01.2018 tarihinde “Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması” gerçekleştirildi.



Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde ülke genelinde eş zamanlı olarak yürütülen uygulamaya, uyuşturucu, asayiş, çocuk şube, terörle mücadele, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, trafik birimleri ile güvenlik yönünden riskli bölgelerde özel harekat birimlerinden oluşturulan karma ekipler katıldı.

Uygulama süresince okul çevreleri, internet ve oyun salonları, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, içkili yerler, bahis oynatılan işletmeler, kahvehaneler, parklar, bahçeler, metruk binalar ve okul çevrelerinde okulla ilişkisi bulunmayan şüpheli şahıslara yönelik denetimler yapıldı.

Ayrıca uygulama kapsamında üniversite kampüsleri, öğrenci yurtlarının yakın çevrelerinde faaliyet gösteren umuma açık yerler ile okul servis araçları ve şoförleri denetlendi.

15 bin 611 personel, 4 bin 795 ekip ile gerçekleştirilen uygulama sonucunda; 109 bin 30 şahıs kontrol edildi, 208 aranan şahıs yakalanırken, 198 şahsa ise adli/idari işlem uygulandı. 17 bin 485 işyeri denetlenirken, 186’sına idari işlem yapıldı. 8 bin 464 okul servis aracı denetlendi. 301 okul servis aracı hakkında işlem yapıldı. 10 adet ruhsatsız tabanca, 192 adet mermi, 15 adet kesici/delici alet, 4 adet kurusıkı tabanca, 6 gr eroin, 112 gr esrar, 657 gr sentetik uyuşturucu ve 4 bin 266 adet sentetik uyuşturucu hap, bin 106 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Uygulamalar, polis-halk ilişkisine azami derecede dikkat edilerek başarılı bir şekilde tamamlanırken, bu tür uygulamaların devam edeceği belirtildi.
Kaynak: İHA