Tekneler Yaza Hazırlanıyor

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka mahallesindeki dünyaca ünlü Kadın Azmağında tura çıkan teknelerin kış bakımları tamamlanıyor. Sezon sonunda bakıma alınan tekneler tekrar elden geçiriliyor ve yıpranan ağaç aksamı ile boyaları yenileniyor.

Tekneler Yaza Hazırlanıyor
Akyaka Mahallesinde Özel Çevre Koruma bölgesinde yer alan Kadın azmağının 2 kilometre uzunluğundaki büyüleyici tekne turuna çıkanlar yarım saatlik bir yolculuk yapıyor. Zaman zaman 10 metreye ulaşan derinlikteki Azmak suyunun berrak olması nedeniyle Azmakta yer alan kefal, levrek, alabalık ve yılanbalığı gibi canlıların çıplak gözle izlenmesi tekne turuna ayrı bir güzellik katıyor.

Her biri yaklaşık 3-4 metre uzunluğundaki tur teknelerinin yaz sezonundaki yoğunluğu sonrası kış aylarında bakıma giriyor. Sezon boyunca yıpranan ahşap bölümler değişirken, motor aksamı da elden geçiriliyor. Teknesini bakımdan çıkaran Ferayi isimli teknenin sahibi Şadi Durmaz, “Yaz aylarında çok yoğun bir talep ile karşılaşıyoruz. Muğla dışından gelen konuklarımız Azmak turuna hayran kalıyor. İlk defa gelen konuklar, bir sonraki yıl tekrar geliyor. Bölgemizin turizm bölgesi olması nedeniyle yerli ve yabancı konuklara en iyi hizmeti vermek için her yıl teknelerimizin bakımlarını yaptırıyoruz. Yeni sezon öncesi bakıma verdiğim teknemin bakımı bitti ve suya indirdim. Artık yaz sezonunun gelmesini ve müşterilerimizi ağırlamayı bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA