Şimşirgil'den Tarih Dersi

Yıldırım Belediyesi, ünlü tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’i lise öğrencileri ile buluşturuyor.

Şimşirgil'den Tarih Dersi
Yıldırım Belediyesi, ünlü tarihçiyi ‘Köklere Tutunmak’ adlı buluşmalarla lise öğrencileriyle bir araya getirerek gençlerin tarih bilgilerine büyük katkı sağlıyor. ‘Köklere Tutunmak’ buluşmasının ocak ayındaki ilk programı Fethiye Dörtçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Osmanlı şehzadelerin aldıkları eğitimlerle küçük yaşta sancak yönetecek kabiliyete ulaştıklarını vurgulayan Şimşirgil, “12 yaşında Trabzon’u yöneten Şehzade Selim, 12 yaşında Manisa’yı yöneten Şehzade Mehmed, aldıkları eğitimlerle birçok yabancı dil konuşuyordu, fen ilimlerinde ve din ilimlerinde mütehassıs olarak yetiştiler. Küçük yaşta önemli lalalardan aldıkları nitelikli eğitimler kendilerini tarihte iz bırakan padişahlara dönüştürdü. Şimdi onlarca fabrikası olan patronlar 12 yaşındaki çocuklarına 1 fabrikanın idaresini teslim edebilir mi? Eğitim geleceğimiz için çok önemli. Çok daha donanımlı nesiller yetiştirmeliyiz” diye konuştu.

‘Köklere Tutunmak’ programının bir sonraki faaliyeti 17 Ocak Çarşamba günü Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşecek.
Kaynak: İHA