Rektör Uzun, BARKİK Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Bartın Sektörel Kalkınma ve İşbirliği Kurulu (BARKİK) temsilcileriyle Üniversitenin 2018-2022 stratejik planıyla ilgili görüşlerini almak üzere bir araya geldi.

Rektör Uzun, BARKİK Temsilcileriyle Bir Araya Geldi
Bartın Üniversitesi’nin 2018-2022 stratejik planına ilişkin toplantılar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Bartın Sektörel Kalkınma ve İşbirliği Kurulu (BARKİK) temsilcileriyle görüştü.

Toplantıda üniversitenin hazırlanmakta olan stratejik planıyla ilgili bilgiler veren Rektör Uzun, aralarında sanayici, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin bulunduğu BARKİK üyelerine değerlendirmelerde bulundu. Rektör Uzun “İç paydaşlarımızla yaptığımız toplantıların ardından belli aralıklarla şehrimiz ile bölgemizde yer alan kamu kurum ve kuruluşların temsilcileriyle de bir araya geliyoruz. Üniversitemizin 2018-2022 stratejik planını belirlerken kendimizden bağımsız düşünemeyeceğimiz dış paydaşlarımızın da görüşlerini alıyoruz. Üniversite-kamu-sanayi iş birliği doğrultusunda yapılabilecekleri konuşup, çalışmalarımızı gerçekleştirirken sürdürülebilir atılımların nasıl yapılabileceğini tartışıyoruz.” dedi.

Üniversitelerin bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sunabileceklerini de kaydeden Rektör Uzun, “Üniversitemizde Yükseköğretim Kurulu’nca) ortaya konulan yeni YÖK anlayışında da vurgulandığı gibi ihtisaslaşma ve misyon farklılığına gidilmesi doğrultusunda adımlar atılıyor. Bu şekilde Üniversitemiz eğitim süreci fonksiyonunu yerine getirirken diğer yandan araştırma sürecinde de bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sunma gayretindedir. Çalışmalarımızı bu yönde sürdürerek bölgemiz için öncelikli alanlara odaklanıyoruz.” diye konuştu.

Rektör Uzun konuşmasında BARKİK üyelerine katılımları ve katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA