Öğrencisinden Necipoğlu anısına resital

Yaklaşık 9 yıl önce Air France uçağının Brezilya açıklarında okyanusa düşmesi sonucunda 37 yaşındayken yaşamını yitiren dünyaca ünlü Arp Sanatçısı Fatma Ceren Necipoğlu’nun öğrencilerinden Arp Sanatçısı Zeynep Öykü, Eskişehir’de Arp resitali verecek.

Öğrencisinden Necipoğlu anısına resital
Öğretmeni Necipoğlu gibi kendisi de dünyaca ünlü Arp Sanatçısı olmayı başaran Zeynep Öykü, Bach, Handel ve Scarlatti'nin öykülerini arpın büyüleyici sesiyle Eskişehirlilerin beğenisine sunacak. Resital; Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde 13 Ocak 2018 Cumartesi günü saat 20.00 da gerçekleşecek.

FATMA CEREN NECİP OĞLU KİMDİR?

AÜ Devlet Konservatuvarı'nda 2001 yılından beri öğretim görevlisi olarak görev yapan Fatma Ceren Necipoğlu, İstanbul Pendik Merkez İlkokulundan 1984 yılında mezun oldu. İstanbul Alman Lisesi, İstanbul Belediye Konservatuvarı ile İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Arp Bölümlerinde eğitim alan Necipoğlu, 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Arp Bölümü ileri devresi ile Boğaziçi Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık Bölümüne devam etti. 1997 yılında buradan mezun olan Necipoğlu, Louisiana Devlet Üniversitesi Müzik Fakültesi Arp Sanat Dalında 1999'da, Indiana Üniversitesi Müzik Fakültesi Arp Sanat Dalında da 2001 yılında yüksek lisans eğitimi aldı. Fransızca, İngilizce ve Almanca'yı iyi derecede bilen Necipoğlu, 2001 yılında AÜ Devlet Konservatuvarında öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı.

Üniversitede Arp Sanat Dalının kurulmasına öncülük eden bekar Necipoğlu, 61 sanatsal etkinlikte yer aldı. Anne ve babası İstanbul'da yaşayan, AÜ'nün ulusal ve uluslararası 3 projesinde görev alan Necipoğlu, “World Harp Congress” adlı Uluslararası Dünya Arp Kongresi Birliği ile Arp Sanatı Derneği'ne üyeydi.

Dünyaca ünlü Arp sanatçısı Fatma Ceren Necipoğlu, 2009 yılında Brezilya'nın Rie de Janero kentinde düzenlenen Arp Festivali'nde konser verdikten sonra dönüşte bindiği Air France uçağının Brezilya açıklarında okyanusa düşmesi sonucunda 37 yaşındayken yaşamını yitirmişti.
Kaynak: İHA