Öğrenciler 'İyilik' Yaparak Sigaraya Savaş Açtı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde lise öğrencileri, "İnsanlara İyilik Yap" projesi kapsamında sokak sokak gezerek insanlara sigaranın zararlarını anlatarak broşür dağıttı.

Bırakma sözü veren vatandaşlara sigarayı bırakma sözleşmesi imzalatıp "teşekkür belgesi" verdi.

Kadirli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hayata geçirilen "İnsanlara İyilik Yap" projesi kapsamında, okul öğrencileri 'iyilik ekibi' oluşturdu.

İyilik yaparak sigaraya savaş açan iyilik ekibi, ellerinde sigaranın zararlarını anlatan broşürleri sokak sokak gezerek vatandaşlara dağıtıyor.

İnsanlara sigaranın sağlığa zararlarını anlatan ekip, sigarayı bırakma sözü veren kişilere ise 'sigarayı bırakma sözleşmesi' imzalatıp teşekkür belgesi verdi.

Proje danışman öğretmeni Erbab Dal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanlara yapılan en büyük iyiliğin sağlık olduğunu söyledi.

İnsanların sağlıklı yaşaması için sigaradan uzak tutmayı hedeflediklerini ifade eden Dal, "Amacımız bir insan dahi olsa onu hayata bağlamak, ailesi ve toplum içinde mutlu bir birey olmalarını sağlamaktır.

Dinimizce de bir insanı kurtarmak bütün insanları kurtarmak gibi kabul edilmektedir. İnsana hizmet etmek onu yaratanı memnun edecektir."

En iyi insanın sağlığı yerinde olan insan olduğu fikriyle yola çıktıklarını dile getiren Dal, sağlıksız insanın kulluk ve vatandaşlık görevini istese de tam yapamayacağını belirtti.

Ekip üyelerinden Faruk Durna, insanları sigaradan uzaklaştırarak hem insanları hem kendilerini mutlu etmeyi amaçladıklarını belirterek, "Yakma yanarsın, gül iken solarsın' sözünden hareketle yola çıktık. İyilik ekibi olarak insan sağlığını bozan sigaranın zararlarını anlatıyoruz. Bunda da başarılı olacağız. Tüm vatandaşlara iyi ve sağlıklı güzel günler diliyoruz." diye konuştu.

40 yıldır kullandığı sigarayı kısa süre önce bırakan esnaf Mustafa Kollu da öğrencilerin örnek bir proje yaptığını ve desteklenmesi gerektiğini belirterek, insanlara yapılan iyiliğin karşılığını bulacağını söyledi.

Kaynak: AA