MHP'den Taşeron İşçilere Destek

Güvenlik İş Sendikası Malatya İl Temsilci Çetin Tatar ve yönetimi, MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar’ı ziyaret etti.

MHP'den Taşeron İşçilere Destek
Tatar, AFAD’a bağlı Beydağı Konaklama Merkezinde çalışan güvenlik personellerinin sorunları hakkında, Başkan Avşar’a bilgi verdi ve yardım talebinde bulundu. Ziyarette konuşan Güvenlik İş Sendikası İl Temsilci Çetin Tatar, "AFAD’a bağlı Beydağı Konaklama merkezindeki 120 güvenlikçi, 430 taşeron personelimiz mevcut. Türkiye genelinde bize bağlı 8 bin 700 işçi bulunmaktadır. Son çıkan KHK ile burada bulunan güvenlikçilerimizin kadro dışında kalacağı ve bugüne kadar müracaatları alınmadı. Çok yerlere müracaatımız oldu. Maliye Bakanlığı’na, Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ve Personel Daire Başkanlığı’na girişimlerimiz oldu. Fakat sonuç alamadık. Bugün itibariyle Taşeron işçilerin sorunları ile yakinen ilgilenen MHP Malatya İl Başkanı Ramazan Bülent Avşar’a hem hayırlı olsun hem de sorunlarla ilgili kendilerini ziyaret ettik” dedi.

Bu arada İl Başkanı Avşar’ın girişimi ile Sendika Temsilcisi Tatar, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi ve MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ile telefonla görüştü. Kalaycı’nın, Tatar’ın ilettiği sorunların aynı gün meclise taşıması, bir umut oldu ve Türkiye genelinde 8 bin 700 işçinin müracaatlarının alınmaya başladığı bilgileri paylaşıldı.

Ziyarette kısa bir konuşma da yapan MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar ise “Bazı taşeron işçilerin kadroya alınmaması hususu bizleri ziyadesiyle üzmektedir. MHP Olarak bizler her zaman siz kardeşlerimizin yanındayız. Sorunlarınız sorunlarımızdır. En ufak detaya kadar sizlerin yanında olacağımızı unutmayın” diye konuştu.

Kaynak: İHA