Meram'da Örnek Sosyal Belediyecilik

Hayata geçirdiği projelerle sosyal belediyecilikte örnek olan Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor.

Meram'da Örnek Sosyal Belediyecilik
Farklı alanlarda örnek hizmetleri hayata geçiren Meram Belediyesi, sosyal ve kültürel belediyecilikte de dikkat çeken hizmetler yapıyor.

Harmancık Mahallesi’nde hizmete açtıkları Sosyal Yardım Merkezi’nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Merkezimizde gıda ve temizlik gibi temel ihtiyaç maddelerini kapsayan ürünler yer alıyor. 2017 yılı içerisinde Sosyal Yardım Merkezimizde bulunan Sosyal Yardım Marketimizden bölgemizdeki bin 838 aileye (6 bin 605 kişi) 5 bin 862 kez ücretsiz alışveriş usulü yardım ile birlikte bağış gelen gıda maddeleri verildi.

Ramazan ayı içerisinde ihtiyacı olan vatandaşlarımıza bin 135 adet özel ramazan paketi hediye edildi. Kullanılmamış veya az kullanılmış giysiler hayırsever vatandaşlardan alınıp, Sosyal Yardım Merkezinden yardım verilen veya giysi ihtiyacı için belediyemize başvuran vatandaşlara verildi” diye konuştu.



“Hasta konukevi otel konforunda hizmet veriyor”

Tenzile Ana Hasta Konukevi’nde şehir dışından gelen hasta yakınlarını misafir ettiklerini kaydeden Başkan Toru, “Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi yanındaki Konukevimiz, 42 odası ile 84 kişiye hizmet veriyor. 2017 yılında toplam 14 bin 855, açıldığı günden beri ise toplam 81 bin kişiyi misafir ettik” dedi.

2017 yılında “Veren El ile Alan El Arasındaki Köprü’’ projesi kapsamında 148 aileye eşya yardımı yapıldığını bildiren Toru, “Hayırseverlerden bağış olarak gelen eşyalar talep olarak istenen eşyaları, miktarı veya türü bakımından karşılamaması durumunda; belediyemiz tarafından ihtiyaç olan eşya, yeni ve 2.el olarak alınıp vatandaşlarımıza veriliyor” şeklinde konuştu.



Engelli merkezi

Engelli Merkezinde engelli ve engelli yakınına ücretsiz psikolojik destek hizmeti verildiğini hatırlatan Başkan Toru, “Merkezimizde hedef belirleme ve yapabileceği, sevdiği bir mesleğe yönelterek sosyal terapi bağlamında hayata tutunma ve topluma kazandırılması çalışmaları yapılmaktadır. Engelliler Merkezine başvuran kişilere bireysel ya da ailecek ücretsiz psikolojik destek hizmeti veriliyor. Mesleki rehberlik kapsamında yöneltme ve yönlendirme hizmeti veriliyor. Gerekli durumlarda hastaneye ya da sağlık kuruluşlarından birine gitmek isteyip de gidemedikleri zaman evlerinden alınıp kontrolleri yapıldıktan sonra tekrar evlerine bırakılıyor” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların ibadetlerini daha temiz bir ortamda yapabilmeleri için ilçede bulunan diyanete bağlı tüm camilerin genel temizliği; halı yıkama, duvar temizliği, camların silinmesi ve avizelerin temizliği de Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapıldı. Bu kapsamda 2017 yılında 450 adet cami temizlendi. Meram Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde ayrıca ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımı, taziye çadırı kurulması, engellilere tekerlekli sandalye hediye edilmesi gibi farklı hizmetler de veriliyor.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünde 2017 yılında; 100 Bin 512 vatandaşa yardım ve hizmet verildi.

Kaynak: İHA