Madde Bağımlıları Sporla Yaşama Bağlanacaklar

DEÜ Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu öğrencileri, madde bağımlılığı tedavisi gören çocuklara sporla rehabilitasyon desteği veriyor.

İzmir'de üniversite öğrencileri, madde bağımlılığı tedavisi gören çocuklara sporla rehabilitasyon desteği sağlıyor.

Dokuz Eylül Üniversitesinden (DEÜ) yapılan yazılı açıklamaya göre, Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu 4. sınıf öğrencileri Gizem Nur Yıldız, Şengül Polat, Ümran Aslan, Sibel Karameke ve Ateş Özkaraduman, "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersi kapsamında 18 yaş ve altı, madde bağımlısı çocuk ve ergenlerin spor yoluyla hayata bağlanmasını hedefledi.

Öğrencilerin, "Hayata sporla bağlan" adını verdikleri çalışma kapsamında Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezinden gelen çocuklara, haftada 2 gün üniversitenin Balçova'daki tesislerinde yüzme ve çeşitli sportif faaliyetler yaptırılıyor.

Çalışmalar, Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Uzm. Dr. Enis Sargın'ın kontrolü ve desteğiyle yaklaşık 10 haftadır sürüyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yrd. Doç. Dr. Gamze Üngür, öğrenci gözlemi ve ölçüm sonuçlarının, çocuklardaki değişimi ortaya koyduğunu belirtti.

Spora devam eden çocukların uykularının düzene girdiğini, öfke kontrolünde hakimiyetlerinin arttığını, davranışlarını kontrol etmekte daha başarılı olduklarını ve forma girdiklerini vurgulayan Üngür, şöyle devam etti:

"Bireyler arasındaki dayanışmanın ve sosyal becerilerin gelişmesi de göze çarptı. Çocukların gelişimine katkı sağlamak ve onları topluma kazandırmak için yürütülen bu çalışmanın sürdürülmesini planlıyoruz. Bu amaçla taburcu olan çocuklara da tesislerin kapılarını açıyoruz."
Kaynak: AA