Kütüphanede Çay Ve Kahve Bedava

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesinde belediye tarafından kurulan kütüphanede kitap okumaya gelenlere ücretsiz çay ve kahve servisi yapılıyor.

Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan AA muhabirine, Türkiye'nin, kitap okuma oranında dünya ülkelerinin çok gerisinde olduğunu söyledi.

Bahadın Belediyesi olarak, beldede okuma oranını yükseltmeye çalıştıklarını dile getiren Özcan, "Kitap okuma alışkanlığını geliştirmek ve öğrencilerimizin derslerinde, ödevlerinde yardımcı olmak amacıyla kurduğumuz Bahadın Halk Kütüphanesi belediye binamızın alt katında hizmet vermeye başladı. Kütüphanemizde kısıtlı olanaklar ile aldığımız 6 bilgisayar, yazıcı ve sınırsız internetin yanı sıra, kütüphanemizi ziyaret edenlerin gündemi takip edebilmeleri amacıyla günlük gazetelerde bulunmaktadır." diye konuştu.

Özcan, kütüphanenin kitap yönünden zengin olduğunu ifade ederek, "Öğrencilerimiz ve halkımız 08.30-17.30 saatleri arasında kütüphanemizi ziyaret ederek bu olanaklardan yararlanabilir. Kütüphanemizde bir görevlimiz var. Kitap okumaya gelen öğrencilere ve diğer vatandaşlarımıza ücretsiz çay ve kahve servisi yapıyoruz. Tüm Bahadınlıları bu olanaktan yararlanmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA