'Kötü Sözleri' Balonlarla Hayatlarından Çıkardılar

Erzurum'da bir ortaokulda eğitim gören öğrenciler üzerine 'kırıcı, kaba, çirkin' kelimeleri yazdıkları balonları gökyüzüne bırakarak, öğretmenlerine bunları kullanmayacaklarına dair söz verdi 50.Yıl Ortaokulu Müdürü Topaloğlu: 'Balonların üzerine toplumda kullanılan kaba sözler, istenilmeyen düşünceler gibi ifadeleri yazarak aynı anda havaya uçurup okulumuzdan bu sözleri uzaklaştırdık' Öğrencilerden Cengiz: 'Umarım örnek oluruz. Balonlara yazdığımız kötü sözleri havaya uçurduk. Bu etkinliği hiçbir zaman unutmam'

'Kötü Sözleri' Balonlarla Hayatlarından Çıkardılar
Erzurum'da 50. Yıl Ortaokulu öğrencileri, üzerine "kırıcı, kaba, çirkin ve kötü" anlamlı kelimeleri yazdıkları balonları havaya uçurarak, öğretmenlerine bunları kullanmayacaklarının sözünü verdi.

Yakutiye ilçesindeki 50. Yıl Ortaokulunda eğitim gören 362 öğrenci, öğretmenleriyle yaklaşık 500 balonun üzerine "umutsuz, nezaketsiz, gıybet, pis, aptal ve salak" gibi sözler yazdı.

Okul bahçesine çıkan öğrenciler hep birlikte kötü sözlerin yazılı olduğu balonları havaya bırakarak, "bu sözleri hem hayatlarından hem de okullarından çıkarmak" üzere öğretmen ve idarecilerine söz verdi.

Çocukların gökyüzüne bıraktığı balonlar renkli görüntülere sahne oldu.

Okulun Müdürü Selami Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görsellikle yapılan etkinliklerin çocukların hafızasında daha kalıcı yer ettiğini vurguladı.

Öğrencilerin balonlara "dedikodu, küfür, saygısızlık, umutsuzluk, güvensizlik" ve benzer kelimeleri yazdıklarını aktaran Topaloğlu, "Çocuklarımızın hayatlarında daha kalıcı olabilmesi için balonların üzerine toplumda kullanılan kaba sözler, istenilmeyen düşünceler gibi ifadeleri yazarak aynı anda havaya uçurup okulumuzdan bu sözleri uzaklaştırdık." dedi.

Topaloğlu, çocukların bu ifadeleri bir daha hem günlük hayatlarında hem de okulda kullanmayacaklarına dair söz verdiklerini, bunun da kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

- Öğrencilerden söz

Öğrencilerden Yağmur Cengiz, günlük hayatta kullanılan kırıcı ve kaba kelimeleri balonlara yazarak hayatlarından çıkardıklarını söyledi.

Okul müdürü ve öğretmenlerine bu yönde söz verdiklerini dile getiren Cengiz, "Okul müdürümüz ve öğretmenlerimiz bize her anlamda çok yardımcı oluyorlar. Etkinliğimiz çok güzel geçti, umarım diğer okullara örnek oluruz. Balonlara yazdığımız kötü sözleri havaya uçurduk. Bu etkinliği hiçbir zaman unutmam." ifadesini kullandı.

Öğrencilerden Umut Gerni de "Okulumuzda çok güzel projeler yapıyoruz, bu etkinliğimiz onlardan biri. Arkadaşlarımızla okul olarak balonlara yazdığımız kötü sözleri gökyüzüne gönderdik. Artık ne okulda ne de okul dışında böyle sözler kullanmayacağız." diye konuştu.
Kaynak: AA