Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Açıklaması

Başiskele ilçesinde yer alan Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “İşçi kardeşlerimizle beraber yemek yiyor sohbet ediyoruz. Halkımızla birlikte yürüyoruz” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Açıklaması
Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Sivil Toplum Kuruluşları ile istişare toplantısına katıldı.

Site yöneticileri, spor kulüpleri, cami dernekleri, hemşeri dernekleri ve okul aile birlikleri başkanları, vakıf ile dernek temsilcilerinin yer aldığı koordinasyon toplantısında konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Başiskele doğal güzelliklere sahip bir ilçemizdir. Çevreyi ve doğayı koruyarak, bunun yanında geliştirerek daha temiz, daha sağlıklı, daha yaşanabilir ve daha çok mutluluk duyulan bir kent oluşturmak hepimizin görevidir” dedi.

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ın da yer aldığı birliktelikte “Gelişme bir bütündür ve her zaman devlet eliyle olmaz” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Allah şükürler olsun ki bunu biz Kocaeli’de halkımızla birlikte başarıyoruz. Her hafta fabrikalarımızı, işletmelerimizi, derneklerimizi, esnafımızı ve STK’larımızı ziyaret ediyorum. Problemleri varsa çözmeye çalışıyoruz. İşçi kardeşlerimizle beraber yemek yiyor sohbet ediyoruz. Halkımızla birlikte yürüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak görevimizin on dört yılını gelecek mart ayında geride bırakacağız. Hamdolsun geçtiğimiz bu on dört yılda Kocaeli’nin talihini ve gidişatını hükümetimizle birlikte Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle değiştirdik” diye konuştu.

Daha sağlıklı bir kent için çalışırken halkın mutluluğunu da düşündüklerini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Cumhurbaşkanımız bizlere her zaman halkımızdan kopmayın der. Fakir fukarayı koruyun kollayın der. Bizler de buna göre hareket ediyoruz. Birinin derdi hepimizin derdidir. Tüm vatandaşlarımızı önemli görüyoruz. Birbirimize değer verdikçe daha huzurlu ve mutlu olacağız. Pozitif bir enerjiyle hayata bakacağız. Düşüncemiz insanımıza nasıl faydalı olurum inancıyla çalışmalar yapmaktır. Sizlerden ricam derneklerimizi aktif tutalım. Eğitime, sağlığı ve çevre özel hassasiyet gösterelim” şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, “Başiskele için kim elini taşın altına sokmuşsa buradan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Başiskele Belediyesi olarak camilerde ve mahalli derneklerde her gün yan yana gelerek toplantılar düzenliyoruz. Bu gün burada olmamız umarım bu aşinalığımızı daha da artıracaktır” ifadelerine yer verdi.

“Sahada yaptığımız çalışmaları en iyi gören sizlersiniz” diyen Ayaz, “Eğer eksik bir şey yapmışsak bunu bizlere yine en iyi biçimde iletecek olan sizlersiniz. Bizim bütün çalışmalarımız çocuklarımız, gençlerimiz ve ülkemiz içindir. Bu yaptığımız toplantıları inşallah sürekli yapmaya gayret edeceğiz. Başiskele ilçemiz için ne yaptıysak bu toplantılarda bunu anlatacağız ve sizlerin de görüşlerini alıp kentimiz için en iyisini yapmaya çalışacağız. Yaptığımız bu toplantıların en büyük amacı daha yaşanılana bilinir bir Başiskele’dir. Yaptığımız işler eğer takdir ediliyorsa bu sizinle yaptığımız istişarelerdendir” şeklinde konuştu.

Birliktelik görüş ve önerilerinin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA