Koç Özel Lisesi Öğrencilerinden Suriyeli Ailelere Yardım Kampanyası

Koç Özel Lisesi'nde okuyan 2 öğrenci, Suriyeli ailelere özel yardım kampanyası başlatarak 6 ayda 15 bin TL gelir elde etti.

Koç Özel Lisesi'nde okuyan iki öğrenci, Suriyeli ailelere özel yardım kampanyası başlatarak 6 ayda 15 bin TL gelir topladı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Koç Özel Lisesi'nden Nazlı Nil Erbaş ve Yasemin Tekin, ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan ve İstanbul’un çeşitli semtlerinde yeni hayatlar kurmaya çalışan Suriyeli sığınması ailelerine sürekliliği esas kılan bir destek girişimi oluşturmak için çalışmalar gerçekleştiriyor.

Erbaş ve Tekin, öncelikle üretimi desteklemek adına evlerinde yemek ve diğer gıda ürünlerini üretebilecek Suriyeli ev hanımlarına ulaşarak işe başladı. Suriyeli ev hanımlarının ürettikleri otantik Suriye yemekleri, reçeller, yerel tatlılar ve benzeri ürünleri satın alarak, Suriyeli ev hanımlarının ev bütçelerine katkıda bulunmalarına destek oldu.

Satın aldıkları bu ürünleri ise düzenli olarak okul kermeslerinde, konferanslarda ve diğer aktivitelerde stantlar açıp satılmasını sağlayan öğrenciler, 6 aylık bir süre içerisinde 15 bin TL civarında bir gelir elde etti.

İki öğrenci, tasarladığı bu çok yönlü proje sayesinde Suriyeli mültecilerin hayatları içerisinde bir mikro ekonomi ortamı kurarak sürdürülebilir bir döngü oluşturmayı başardı.

Bu döngünün sürekliliğinin tesisi için ise Erbaş ve Tekin, okullarında bir kulüp kurarak yeni öğrencilerin de projenin bir parçası olmasını sağlamak istiyor. Böylece öğrenciler mezun olduklarında, alt sınıflardan yetişen yeni öğrenciler kurulu, döngünün işlemeye devam etmesini sağlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Koç Özel Lisesi öğrencisi Nazlı Nil Erbaş, “Etrafımızdan çeşitli gıda veya giyim yardımları toplayarak bunları bir sefere mahsus ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmak yerine devamlılığı olabilecek, kendi içerisinde mikro ekonomi oluşturabilecek bir girişim modeli oluşturmak istedik.” ifadesini kullandı.

Koç Özel Lisesi öğrencisi Yasemin Tekin ise “Satışlardan elde ettiğimiz gelirlerle başka Suriyeli ailelere yardım ulaştırmak istedik ve bu noktada birçok yardım derneği ile temasa geçtik. Dernek sayesinde, hayatlarını çok zor şartlarda sürdürmeye çalışan Suriyeli çocukları ve ailelerini bularak, onlara satış gelirleri ile satın aldığımız çocuk bezi, bebek mamaları ve çeşitli giyim eşyalarını bizzat verme şansı bulduk.” değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA