Kırklareli Valisi Çiftçi Vatandaşları Dinledi

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, vatandaşlarla buluştu.

Vali Çiftçi, İstiklal Ortaokulu'nda düzenlenen halk buluşmasında, vatandaşların istek ve sorunlarını dinledi.

Çiftçi, Kırklareli'nde çocuk sayısının az olduğunu, nüfusun artması gerektiğini dile getirerek, Kırklareli nüfusunun sürekli yaşlandığını söyledi.

Bu durumun ilerde sıkıntı yaratabileceğine işaret eden Çiftçi, şunları kaydetti:

"'Böyle giderse bu kentin geleceği biraz sıkıntı olur. Genç nüfusun atması gerekiyor. Hep bir çocuk, bir çocuk sıkıntı. Aileler hep şunu diyor; 'bu çocuklar nasıl karnını doyuracak?' vallahi ben de 'bir tane açlıktan ölen çocuk varsa söyleyin' diyorum. Allah insanların rızkını bir şekilde veriyor. Eski ailelere bakıyorum hep 4-5 çocuk var. Birlikten kuvvet doğar anlayışıyla bu ailelere baktığımızda mal varlıkları da çok iyi durumda. Ülkemize genç nüfus lazım. Bu şekilde gidersek 40 sene sonra askere gidecek adam bile bulamayacağız, yani bu vatanı kim savunacak? Bu nedenle genç nüfus artışı önemli.''

Vali Çiftçi, bir vatandaşın eşine iş bulamadıklarını belirtmesi üzerine, Türkiye'de iş sıkıntısı değil iş beğenmeme sıkıntısı yaşandığını vurguladı.

Her vatandaşın devlet dairesinde iş aradığına dikkati çeken Çiftçi, Kırklareli'nde İŞKUR'a 10 bin kişinin iş bulmak için müracaat ettiğini, OSB'deki birçok firmanın ise işçi aradığını anlattı.

OSB'deki firmaların 9 bin 400 işçi arandığını belirten Çiftçi, ''Bu neyi gösteriyor,? İnsanların iş beğenmediğini. Gerçekten iş arayan varsa bize müracaat etsin biz de işçi arayan firmalara telefon açalım. Biz elimizden geleni yaparız. Bizim ilimizde iş sıkıntısı yok. Firmalar maaşlarını, servislerini, yemelerini içmelerini karşılıyorlar. Yeter ki vatandaşlarımız kararlı olsun.'' diye konuştu.

Kaynak: AA