Kırıkkale'de 2 Bin 800 Taşeron İşçisi Kadroya Başvurdu

Kırıkkale'de kadroya geçmek için 2 bin 800 taşeron işçi başvuru yaptı.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Arif Ay ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kırıkkale İl Müdürü Veli Karacaköylü, İŞKUR Toplantı Salonunda basın toplantısı düzenledi.

Ay, burada yaptığı açıklamada taşeron işçilerin yasa ile kamuya geçişi süreci hakkında bilgilendirme yaptı.

İl genelinde belediye ve diğer kamu kurumları dahil olmak üzere yaklaşık 2 bin 800 kişinin kadroya geçmek için müracaat ettiğini açıklayan Ay, şöyle konuştu:

"Sınavlarda personele çalıştıkları işi kapsayan soruların yöneltilecek. Hiç bir çalışanın gözü bu sınavlardan korkmasın. Sorular oldukça kolay olacak. Hepiniz kadroya geçeceksiniz. Bununla ilgili olarak bütün kurumlara bilgilendirme yapıldı. 4 Aralık 2017 tarihi itibariyle çalışan herkes Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı gibi kadroya geçeceksiniz inşallah.

- Kadro sınavı çok kolay olacak

Başvuru yapmayan hemen hemen kimse kalmamıştır. Kurumlar da ona göre kendi çalışmasını yapacaktır. Sınav yapılacak ama öyle geçemeyeceğiniz düzeyde olmayacak. Herkes geçecek düzeyde, herkesin işiyle ilgili, yani siz ne yapıyorsanız onu soracaklar. Ağır bir sınav olmayacak. Aradan taşeron şirketler çıkarak direk kurumun çalışanı olacaksınız. Hepiniz için hayırlı uğurlu olsun."

Karacaköylü ise işçilere bilgilendirme çalışmalarının tamamlandığını belirterek sürecin başarılı bir şekilde ilerlediğini ifade etti.

4 Aralık’ta SGK’sı yatan herkesin bu uygulamadan yararlanacağını aktaran Karacaköylü, "3 Aralık’ta işten çıkanların ve emekliliği yaklaşanların kamuya geçiş sürecinden faydalanamayacak. 2 Nisan’a kadar süreç tamamlanacak. Tüm çalışanların kadroları hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA