Kaldırıma Parka Ceza Yağdı

İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kaldırımlara, yaya geçitlerine, engelli ve bisiklet yollarına uygunsuz park eden 47 araç sürücüsüne cezai işlem uyguladı.

Kaldırıma Parka Ceza Yağdı
İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, tüm uyarılara rağmen kaldırımlara araçlarını park eden vatandaşlar için cezai işlem uyguluyor. Yahyakaptan ve Yenişehir Mahallelerinde yapılan çalışmalarda kaldırım üzerine park ettiği tespit edilen 47 araç sürücüsüne Kabahatler Kanunu’na istinaden gerekli yasal işlemin uygulandığına dikkat çekildi.

Vatandaşların kaldırımlara araç park etme konusunda duyarlı olmaları istediklerini söyleyen yetkililer, “Kontrol ve denetimlerimiz şehrin dört bir yanında devam etmektedir. Kaldırımlar yayalar içindir. Kaldırımlara gelişigüzel olarak park edilen araçlar yüzünden yayalar yoldan yürümek zorunda kalıyor. Ayrıca araç parkları yüzünden kaldırımlarda da hasar oluşmaktadır. Engelliler için ayrılan yerlere de park edilmesi yüzünden engelli vatandaşlarımız zor durumda kalıyor. Bisiklet yollarında da uygunsuz park etmeye geçit vermiyoruz. Bu konularda araç sürücülerinin de daha dikkatli olacağına inanıyoruz” dediler.
Kaynak: İHA