Isparta Eğirdir'in Yarım Asırlık Arşivi Akın Gazetesi 48 Yaşında

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde 11 Ocak 1971’den bu yana kesintisiz olarak yayın hayatına devam eden Eğirdir Akın Gazetesi, bugün 48’inci kuruluş yıldönümünü kutladı.

Isparta Eğirdir'in Yarım Asırlık Arşivi Akın Gazetesi 48 Yaşında
1971 yılında Ali Sinan tarafından kurulan Eğirdir Akın Gazetesi, ilçede yarım asırdır kamuoyunu bilgilendirmeye devam ediyor. Babadan oğula geçen gazetecilik mesleğini Akın Gazetesi’nde yaklaşık 38 yıldır sürdüren İmtiyaz Sahibi Abdullah Kemal Sinan, Yazı İşleri Müdürü olan eşi Nilgün Sinan ve personeliyle birlikte aile şirketini gelecek nesillere aktarmak istiyor.

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl başta olmak üzere, bugün Akın Gazetesi’nin kuruluş yıldönümünü kutladı. Gazetenin İmtiyaz Sahibi Abdullah Sinan, “Isparta’nın sakin şehir unvanlı Eğirdir ilçesinde 48 yıl önce babam tarafından kurulan Akın Gazetesi, kurulduğu ilk günden bu yana yayın ilkesinden taviz vermeden Eğirdir’in menfaatlerini her zaman ilk sırada tutan yayıncılık anlayışını sürdürmektedir. Eğirdir ile birlikte büyüyen gazetemiz, bundan sonra da yazılamayanları yazmaya, kamuoyunu basın yayın ilkeleri çerçevesinde hukukun üstünlüğünü esas almaya devam edecektir. Bizleri 48 yıldır yalnız bırakmayan okuyucularımıza teşekkürü borç biliriz” dedi.

Kaynak: İHA