İslami İlimler Fakültesi İnşaatı Hızla İlerliyor

Adıyaman Üniversitesi Merkez Külliyesindeki İslami İlimler Fakültesi binasının kaba inşaatın yüzde 70’inin bitirildiği bildirildi.

İslami İlimler Fakültesi İnşaatı Hızla İlerliyor
10 bin 185 metrekare kapalı alana sahip binanın temeline 2 bin 300 metreküp beton dökülürken binan kaba inşaatın Şubat ayında tamamlanması, hizmete ise 2019 yılının başında girmesi bekleniyor.

Hummalı bir çalışmaya sahne olan İslami İlimler Fakültesi binasının tamamının 2019’yılının ilk yarısına yetiştirileceğinin altını çizen Üniversitemiz Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı yetkilileri, yapılan binada gerek çalışanlar gerekse de öğrenciler için tüm detayların düşünüldüğünü belirtti.

Bünyesinde 300 kişilik konferans salonu, 2 adet 100 kişilik amfi, 10 adet 70 kişilik sınıf, 2 adet yabancı dil laboratuarı, kantin, toplantı salonları, akademik ofisler, kapalı-açık otopark, bay-bayan mescit barındıran binanın 12 milyon 863 bin TL sözleşme bedeli bulunuyor.

İslami İlimler Fakültesi inşaatı ile ilgili konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, yapım aşamasında her türlü ayrıntıyı düşündüklerini belirterek, "Gerek çalışanlarımız gerekse de öğrencilerimiz için kullanışlı ve teknolojiye uygun bir bina inşa etmeye çalışıyoruz. İslami İlimler Fakültemizin binası inşallah 2019 yılında hazır hâle gelecek" dedi.

Kaynak: İHA