Hastane Yönetimi Görme Engelliler İle Bir Araya Geldi

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası nedeniyle görme engellileri ve ailelerini ağırladı.

Hastane Yönetimi Görme Engelliler İle Bir Araya Geldi
7-14 Ocak tarihlerini kapsayan Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında, görme engelliler ve aileleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Programa İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Mustafa Kutlu, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Cengiz Yorulmaz Başkan Yardımcıları Ali Kaplan, Halil İbrahim Kaya, Hastane Başhekim Yardımcıları Mahmut Aslan, İbrahim Tunç, Esra Kurt Canpolat İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Ş.Mehmet Turan katıldı.

Engelliliğin hayatın ve toplumun bir gerçeği olduğuna vurgu yapan İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz, herkesin birer engelli adayı olduğuna dikkat çekti.

Öz, "Engellilere acımak yerine üzülmek yerine onlara nasıl yaşanabilir bir hayat sunabiliriz, nasıl hayatlarında yaşarken kolaylaştırabiliriz ve gerçekten nasıl yardımcı olabiliriz bunları düşünmek lazım. Bu organizasyonun birlik beraberlik içinde, birbirimizi daha iyi tanıma fırsatı bulacağınızı düşünüyorum. Engellerimizi azaltarak acılarımızı üzüntülerimizi paylaşarak daha yaşanır bir dünya daha yaşanır bir Adıyaman’ı beraber oluşturabiliriz" dedi

Katılımcılar adına söz alan görme engelli Hüseyin Şahan, Hastane Yönetimi ve İl Sağlık Müdürlüğünün engellilere yönelik çalışmalarının kendilerini memnun ettiğini dile getirerek, "Engelliler geçmiş yıllarda kaderine terk edilmiş çalışamaz ikinci sınıf bir vatandaş olarak görülüyordu. Cumhurbaşkanımızın öncülüğü ile bu durum tersine dönmüştür bugün kurumlarda engelliler toplumun sırtında bir yük değil yükünü hafifleten bir konuma gelmiştir bu anlamda hep birlikte el ele verip daha büyük projelerle geleceğe umut vermemiz gerekiyor. Beyaz baston görme engellilerin simgesidir, bizleri düşünüp böyle bir kahvaltıyı düzenleyen hastane yönetimimize ve İl Sağlık Müdürümüze arkadaşlarım adına teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA