GÜNCELLEME 2 - FETÖ Üyesi Olduklarını Söyleyerek Teslim Oldular

Donanma Komutanlığı'nda görevli haklarında soruşturma bulunmayan bir yarbay ve 2 astsubay ile bir öğretmen, örgüt üyesi olduklarını söyleyerek teslim oldu Şüphelilerden M.A: 'Ergenekon soruşturmalarının olduğu dönemdi, evime abiler geldi beni aldılar ve bir eve götürdüler. Burada üst düzey biri olduğunu düşündüğüm kişi, 'Neden komutanların verdiği emirleri yapmıyorsunuz? Size uç deniyorsa uçacaksınız. Siz de uçmayarak, komutanlarınızın emrini yerine getirmeyerek Ergenekoncuların ekmeğine yağ sürüyorsunuz. Arka planda bilmedikleriniz var' dedi' Şüphelilerden öğretmen ve 1 astsubay, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıADLİ SÜREÇ VE ÖĞRETMENİN İFADESİ EKLENDİ

Donanma Komutanlığı'nda görevli bir yarbay ve 2 astsubay ile bir öğretmen, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduklarını itiraf ederek, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne teslim oldu.

Alınan bilgiye göre, haklarında herhangi bir soruşturma bulunmayan yarbay E.K, astsubaylar M.A ve Ü.E. ile eski bir üsteğmenin öğretmen eşi L.K, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gidip, örgüt üyesi olduğunu söyledi.

Astsubay M.A'nın emniyetteki ifadesinde, örgüt "abisinin", Cengiz Topel Deniz Hava Üs Komutanlığı'nda yoğun çalışmaları gerektiğini dile getirdiğini belirterek, mühendislik sınavına girmeleri tavsiyesinde bulunduğunu söylediği öğrenildi.

Kendisine eş seçmede de yardımcı olunacağının söylendiğini belirten M.A'nın, il dışında tanıştırıldığı kişiyi beğenmemesi üzerine bir daha böyle bir girişimde bulunulmadığını aktardığı ifade edildi.

Uçuş tazminatlarının himmet parası olarak alındığını ifade ettiği öğrenilen M.A'nın, "Ergenekon soruşturmalarının olduğu dönemdi, evime abiler geldi beni aldılar ve bir eve götürdüler. Burada üst düzey biri olduğunu düşündüğüm kişi, 'Neden komutanların verdiği emirleri yapmıyorsunuz? Size uç deniyorsa uçacaksınız. Siz de uçmayarak, komutanlarınızın emrini yerine getirmeyerek Ergenekoncuların ekmeğine yağ sürüyorsunuz. Arka planda bilmedikleriniz var.' dedi. O dönem biz de uçuş tazminatlarımız verilmediği için uçmak istemiyorduk. Şu anda o dönemdeki komutanlarımın hepsi ihraç oldu." dediği belirtildi.

- "Abla 'KPSS evine seni götüreceğiz' dedi"

L.K'nın ise örgütteki ablanın, KPSS'ye girmesini ardından da kendisini biriyle tanıştıracağını söylediğini, ablanın kendisi için iyi bir yer düşünüldüğünü ifade ettiğini aktardı.

Kendisinin Ankara'da bir eve götürüldüğünü dile getiren L.K'nın, "Abla, 'Ankara'da ailen de var ama KPSS evine seni götüreceğiz, bunu kimseye söyleme. Seni bakanlıklardan birisine düşünüyoruz. Telefonuna bir program yüklenecek. Buradan ablalar sizi kontrol edecekler. Program ByLock ama kimseye söylemeyin. Cemaate özel bir program, akıllı telefonu olanları söyle onlara da yüklenecek.' dedi. Ben de akıllı telefonları olanları söyledim, onlara da yüklediler. KPSS evinde ODTÜ mezunu biri vardı. Muhtemelen şu anda bürokrattır." ifadesini kullandığı öğrenildi.

FETÖ'nün, şüphelilere, meslekten atma ve sürgüne gönderme gibi tehditlerde bulunduğu öğrenildi.

Bu arada teslim olan öğretmenin, daha önce itirafçı olarak etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan eşi tarafından emniyete getirildiği ve bu kişilerin örgüt içerisinde katalog evliliği yaptığı öğrenildi.

Şüphelilerden öğretmen L.K. ve astsubay M.A, emniyetteki işlemlerinin ardından Kocaeli Adliyesi'ne gönderildi.

Savcılıkça ifadelerinin alınmasının ardından mahkemeye sevk edilen L.K. ve M.A, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: AA