'Futbolda Şike Kumpası' Davası

FETÖ'nün 'futbolda şike' soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla 20'si tutuklu 108 sanığın yargılandığı davanın 19. duruşması yapıldı

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla 20'si tutuklu 108 sanığın yargılandığı davanın 19. duruşması yapıldı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısında bulunan binada yer alan salonda görülen duruşmaya, 15 tutuklu, 6 tutuksuz sanık ile tarafların avukatları katıldı.

Sanık İbrahim Emre’nin savunmasını tamamlamasından sonra Mahkeme Başkanı Bengü Ersoy, mahkemeye gelen belgeleri okudu.

Başkan Ersoy, farklı dosyalarda ifade veren kişilerin dosyanın sanıklarıyla ilgili ifadelerinin, bir kısım sanıklarla ilgili Bylock raporlarının, HTS kayıtlarının ve istenilen belgelerin bir kısmının mahkemeye ulaştığını söyledi.

Taleplerle ilgili söz verilen Fenerbahçe Spor Kulübü'nün avukatı, sanıkların savunmalarında yargılamayı uzatmak için mesleki hatıralarını ve aynı konuları tekrar ettiklerini, savunma hakkının kötüye kullanıldığını ifade ederek, "Talimatla ifadesi alınamayan Sadri Şener'in duruşmada dinletilmesini, Hüseyin Gülerce, Hüseyin Çapkın, Burak Atar, Osman Çırak ve Yunus Dolar'ın tanık olarak dinletilmesini istiyoruz. Yargılamanın İstanbul Adalet Sarayı'nda yapılmasını istiyoruz." dedi.

Cumhuriyet savcısı da haklarında yakalama kararı çıkartılan sanıkların yakalanmasının beklenilmesini ve tüm tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Söz verilen bir kısım tutuklu sanıklar da tahliyelerini istedi.

Duruşma, yarına ertelendi.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu tarafından hazırlanan iddianamede, "bir numaralı" sanık Fetullah Gülen'in 35 yıldan 85 yıla kadar, kapatılan Zaman gazetesinin Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın 35 yıldan 78 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkında 35 yıldan 80 yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, eski milletvekili İlhan İşbilen ve iş adamı Muammer İhsan Kalkavan'ın 35 yıldan 85 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması öngörülüyor.

İddianamede, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu, İstanbul Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç, kapatılan Fatih Üniversitesinin Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, Prof. Dr. Suat Yıldırım, avukat Orhan Erdemli, gazeteci Mehmet Baransu, eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer ve avukat Cemalettin Mutlu ile diğer 95 sanık hakkında da çeşitli oranlarda hapis cezaları isteniyor.

Davanın önceki duruşmalarında haklarında yakalama kararı çıkarılan ve infazı gerçekleşen sanıklar ile başka bir dosyanın bu dava dosyasıyla birleşmesi sonucu, davada tutuklu sanık sayısı 20'ye yükselmişti.

Kaynak: AA